Tips & Adviezen bij Zwangerschapsshoots

Onze Werkwijze

 

1. Wij plannen je Zwangerschapsshoot in nadat wij het pakket en de mogelijke opties (zoals bv huur Attributen, Make-Up) hebben besproken

 

2. Je fotosessie is definitief ingepland na ontvangst van je aanbetaling

 

3. Wij doen je Zwangerschapsshoot (met optioneel make-up en haarstyling)

 

4. Binnen 2-3 dagen na je fotosessie krijg je alle foto’s zodat je kunt kiezen welke bewerkt zullen worden

 

5. Stuur je keuze z.s.m. naar mij 

 

6. Ik bewerk je foto’s binnen 30 dagen nadat je je keuze hebt gemaakt. Vaak is dat eerder. De bewerking moet goed gebeuren. Mocht je het wensen dan hebben wij ook een spoedservice.

 

Waarom een Zwangerschapsshoot?

Je bent maar één, twee, misschien drie keer zwanger. De 'happy few' van ons kunnen zich meer kinderen permitteren. Maar hoe je het went of keert; zwanger zijn is een bijzondere periode in je leven. Ik kan mij herinneren toen ik voor het eerst zwanger was; het was prachtig, mooi en tegelijkertijd spannend. Mijn leven had een nieuwe koers aangenomen. Je begint met een nieuw leven; niet alleen van een nieuw leven in je buik maar ook een nieuw leven van jou én van je partner, gezin en familie. 

Vrouw in verwachting in doorkijkjurk
Fotograaf poseert voor de camera

Waarom bij Fotoshoot Rotterdam?

Ervaring

Ik heb meer dan 10 jaar ervaring met fotografie. Inmiddels heb ik honderden verschillende Zwangerschapsshoots gedaan. Hierbij heb ik veel stijlen en technieken geleerd. Ik weet dat iedere klant anders is en dus individueel, persoonlijk moet worden benaderd. Als je bij mij boekt dan kun je altijd er vanuit gaan dat je een unieke, mooie Zwangerschapsshoot zult krijgen.

Studio

Mijn studio leent zich perfect voor je Zwangerschaps shoot. Ik heb daar alle faciliteiten; van verschillende ingerichte kamers & 'Thema-Ruimtes' tot plateaus, achtergronden. Verder heb ik de meeste Zwangerschapsjurken in alle denkbare stijlen, kleuren, vormen en maten. 

 

Je kunt je omkleden in één van de pashokjes in mijn  studio. Je kunt jezelf helemaal ongestoord voorbereiden op je fotosessie.

 

Er is uiteraard koffie, water thee en een magnetron in onze keuken.

 

Tijdens de shoot kun je uitrusten.

 

Verder is alle benodigde apparatuur aanwezig om perfecte, unieke foto's in van je zwangerschap in hoge resolutie te maken.

Praktische Tips

Beste Moment

Het beste moment voor het maken van je Zwangerschapsshoot is tussen de 32 en 36 weken. In deze periode is je buik goed zichtbaar maar staat niet op 'ontploffen'. Je hebt dan nog energie. En het is misschien cliché, maar de kans dat je vóór jouw fotosessie bevalt is stukken kleiner dan wanneer je je shoot enkele dagen voor de uitgerekende datum inplant. Mocht je zwanger zijn van een tweeling dan adviseer ik je om de fotoshoot tussen de 28-30 weken te doen. 

Kleding Zwangere Vrouw

Als je onze Attributen, Decors, Jurken, etc. huurt (meer info hier) dan kun je gebruik maken van het breedste assortiment kleding, jurken en de bijbehorende gadgets van Nederland. Ik zal je adviseren wat bij jou, bij jouw stijl past. Uiteraard beslis jij uiteindelijk wat het wordt. Dus als je onze originele spullen huurt dan hoef je je geen zorgen te maken over kleding en alles wat erbij hoort. 

 

Ondanks ons zeer brede assortiment adviseer ik altijd om in ieder geval 2-3 eigen jurken/kledingsetjes naar je Zwangerschapsshoot mee te nemen; just-in-case.

 

En sowieso, als je besluit om alleen jouw kleding tijdens de shoot te gebruiken, dan adviseer ik het volgende:

 

  • Vermijd felle kleuren zoals geel, oranje, roze. Het neemt niet weg dat jouw kleding best een paar kleine kleurrijke/felle elementen mag bevatten (figuren, strepen, etc.) maar zorg ervoor dat het geen grote oppervlakken zijn/dat ze niet domineren.
  • Vermijd grote logo’s / opschriften, etc. 
  • Als je met je partner/kind of gezin/familie komt, pas dan de stijl en de kleuren enigszins op elkaar af. Dit betekent niet dat jullie allemaal van elkaar niet te onderscheiden moeten zijn. Maar voorkom in ieder geval dat jullie kleding in schril contrast met elkaar staat (bv. de vrouw draagt een elegante donkere jurk, haar partner een licht joggingpak).

Ondergoed/Lingerie zwangere vrouw

Uiteraard neem je altijd je eigen ondergoed mee naar de shoot. Neem voor de zekerheid 2-3 setjes mee; zwart/donker, wit/licht ofbeige. Hiermee zorg je ervoor dat je ondergoed niet gaat doorschijnen door de zwangerschapsjurk heen en dat het allemaal mooi 'met elkaar samengaat'. 

In de Studio of Buiten, op Locatie? Of bij jou thuis?

Wat de locatie betreft dan hebben wij veel mogelijkheden. Je moet je wel realiseren dat er dus grote verschillen zijn tussen de locaties. 

 

Kan je zwangerschapsshoot op 2 locaties, bv. in de studio en in de natuur plaatsvinden?

Het antwoord is 'ja'. Als jij hiertoe besluit dan moeten wij een zo groot mogelijk pakket kiezen omdat wij dan relatief veel tijd nodig hebben. Sowieso de 'transfertijd' (attributen en apparatuur verzamelen, studio verlaten, etc.) vanaf de studio naar buiten toe bedraagt vaak een uur (of langer bij shoots op verder gelegen locaties).  Geef specifiek aan dat je je shoot op twee (of meer) locaties wilt.

 

Zwangerschapsshoot in de studio

De meeste shoots vinden plaats in mijn studio aan de Pleinweg 236a in Rotterdam. Immers, de meeste klanten kiezen voor mijn stijlen, thema's, kwaliteit, attributen en decors. Deze fotografische, typische 'artistieke mix' voor mij, kan ik alleen in de studio bereiken omdat daar alles aanwezig is. Ook is alles (belichting, etc.) zodanig ingesteld om dat te bereiken. Wil je mijn 'artistieke mix' in je foto's dan moeten wij je zwangerschapsshoot in mijn studio doen. Op een andere locatie is dit niet te bereiken.

 

Zwangerschapsshoot op locatie (in de natuur)

Natuur, groen, water, strand, zonlicht; het zijn allemaal mooie, natuurlijke componenten voor een bijzondere zwangerschapsshoot. En dit kunnen wij alleen bereiken door 'de natuur in te gaan'. Je kunt zelf veel unieke locaties bedenken zoals het strand van de Tweede Maasvlakte, het Zuiderpark in Rotterdam of een kasteel. Zo zijn er meer. Wat ook hoog 'scoort' als locatie is de skyline van Rotterdam of de Erasmusbrug. 

 

Er kleven voornamelijk voordelen aan een shoot op locatie. Maar je moet ook rekening houden met een aantal specifieke dingen. Zo zijn wij afhankelijk van het weer en dus de onvoorspelbaarheid daarvan. De kans bestaat dat wij de shoot moeten verplaatsen. Dat kunnen wij maximaal 3 dagen voor de shoot doen. Het heeft te maken met mijn planning. 

 

Niet alles kunnen meenemen en goed voorbereiden

 Bij zwangerschapsshoots op locatie moeten wij goed nadenken welke attributen wij meenemen. Om te beginnen, als wij je shoot met make-up en/of haarstyling doen, dan vindt deze plaats in mijn studio. In de studio bepalen wij verder welke attributen en jurken wij meenemen. Het passen daarvan vindt plaats in de studio. 

 

Reiskosten

Bij zwangerschapshoots hebben wij ook te maken met reistijd, brandstof, etc. en dus reiskosten. De kosten zijn afhankelijk van de locatie waar wij je fotosessie doen. Deze bedragen 50 euro per uur reistijd volgens de navigatie van de ANWB.  Om je een idee te geven dan bedragen deze binnen Rotterdam 30 euro en naar de Tweede Maasvlakte/Kijkduin strand: 50 euro. In mijn reiskosten zijn de parkeerkosten reeds inbegrepen.

 

 Zwangerschapsshoot bij je thuis

Hier hebben wij te maken met meer een 'life style' shoot in jouw vertrouwde omgeving. Bij deze type zwangerschapsshoot zullen wij dus meer de focus leggen op jou en vaak jouw gezin; in jullie meest vertrouwde omgeving-thuis. De focus is verder gericht op jullie passie en gevoel voor elkaar, de omgang met elkaar, de warmte, de onbevangenheid. Het neemt niet weg dat wij een aantal mooie, geposeerde foto's kunnen nemen.  

Hoe worden je Zwangerschapsfoto's geleverd?

Deze worden, uitstekend grafisch bewerkt en in hoge resolutie, aan je geleverd. De levering vindt digitaal plaats via WeTransfer. De bewerkte foto's van je zwangerschap zijn zonder ons watermerk/logo.

Professionele Make-Up & Haarstyling

Voor je zwangerschapsshoot kan ik ook professionele make-up en haarstyling verzorgen. Hier lees je daar alles over. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Immers, als je een unieke zwangerschapsshoot met decors en jurken inplant dan wil je dat alles klopt; ook je verzorging, je uiterlijk. 

Waarom zo snel mogelijk je Zwangerschapsshoot Boeken?

Last, but not least: Wees op tijd voor je Zwangerschapsshoot

Het is cruciaa dat je op tijd bent in mijn studio. Alleen op deze manier kunnen wij de shoot in een relaxede sfeer starten. En het is belangrijk dat het relaxed is omdat stress nooit goed is bij een zwangerschapsshoot.

 

 

Voor welke stijl? Voor welk 'thema' gaan wij kiezen tijdens  je zwangerschapsshoot?

Iedereen heeft zijn stijl en daar houd ik rekening mee. Ik zorg ervoor dat de stijl, het thema, die je bij je zwangerschapsfotosessie kiest, perfect verbeeld wordt. Ik durf te stellen dat ik goed ben in alle stijlen; van minimalistic, simpel tot ' bling bling', kleurrijk. En dus kun je bij mij terecht voor letterlijk alle soorten stijlen en thema's in zwangerschapsshoots. Voor jouw fotoshoot bepalen wij alle details. Uiteraard kunnen wij tijdens één fotoshoot meerdere stijlen combineren . In ons portfolio zwangerschapsfotografie kun je vele stijlen, themas en soorten bekijken.

 

Welke kleding en attributen horen bij een zwangerschapsfotosessie?

Fotoshoot Rotterdam heeft het breedste assortiment attributen, gadgets en kleding voor zwangerschapsshoots. Geen andere fotograaf in Rotterdam kan aan ons tippen. Wij hebben tientallen prachtige, originele zwangerschapsjurken. Verder hebben wij juwelen, babykleding, parasols, gewaden, authentiek meubilair, achtergronden, ballons, vazen, bloemen, etc. die jouw zwangerschapsshoot bijzonder en origineel zullen maken. Bekijk hier onze vele voorbeelden.

 

Mag mijn partner, mijn gezin op de foto?

Zeker! Bekijk bij onze pakketten en prijzen welk pakket je de mogelijkheid biedt om meerdere personen te fotograferen.

 

Hoe krijg ik mijn foto's geleverd?

Ik verstuur jouw foto's digitaal in hoge resolutie via WeTransfer. Je kunt ook foto's op USB-stick ontvangen tegen meerprijs.

 

Verder heb ik nog een aantal tips en adviezen:

  • Wees op het afgesproken tijdstip. Sterker nog, arriveer minimaal 15 minuten voor de fotoshoot. Wij kunnen dan op tijd starten met jouw zwangerschapsshoot. Iedere vertraging gaat af van de beschikbare tijd voor jou. Dat is zonde.
  • Als wij jouw zwangerschapsshoot bij jou thuis of op een andere locatie doen wees dan op tijd en wees telefonisch bereikbaar. Onze fotograaf arriveert zo'n 15 minuten (of zelfs eerder) voordat de fotoshoot begint. Om geen vertraging op te lopen is het dan voor onze fotograaf handig als hij/zij zijn/haar apparatuur meteen kan installeren en de omgeving kan verkennen om jouw fotoshoot perfect te maken.