Tips & Adviezen bij Babyshoots

Onze Werkwijze

1. Wij plannen je Babyshoot in nadat wij het pakket en de mogelijke opties (zoals bv huur Attributen, Make-Up) hebben besproken

 

2. Je fotosessie is definitief ingepland na ontvangst van je aanbetaling

 

3. Wij doen je Babyshoot (met optioneel make-up en haarstyling)

 

4. Binnen 2-3 dagen na je fotosessie krijg je alle foto’s zodat je kunt kiezen welke bewerkt zullen worden

 

5. Stuur je keuze z.s.m. naar mij 

 

6. Ik bewerk je foto’s binnen 30 dagen nadat je je keuze hebt gemaakt. Vaak is dat eerder. De bewerking moet goed gebeuren. Mocht je het wensen dan hebben wij ook een spoedservice.

 

Inmiddels heb ik honderden verschillende babyfotoshoots kunnen doen. Daarom wil ik je een aantal tips en adviezen geven om jouw fotoshoot perfect te laten verlopen.

 

 

Wat is het beste moment om jouw babyfotosessie te doen?

Van babyfotografie is sprake in de periode 2de-12de maand na de geboorte. Je krijgt een mooie herinnering aan deze periode uit jullie leven. Je baby lacht, speelt, kruipt. Dit leggen wij vast samen met onze unieke decors. In de eerste maand na de geboorte is er sprake van newbornfotografie. Lees hier meer over.

 

Ideale omstandigheden

Onze fotostudio is perfect geschikt voor een babyfotosessie. De temperatuur is bij ons optimaal; zo'n 22 graden. Hierdoor heeft jouw baby het niet koud (of te warm) tijdens de shoot. 

 

Hoe lang duurt een babyfotoshoot?

Deze duurt iets langer dan andere fotosessies. Dit omdat wij alle tijd nemen om een uitgebreide, afwisselende fotoshoot te maken met verschillende achtergronden, attributen, verschillende setjes babykleding, etc.  Wij laten je baby op een zo natuurlijk mogelijke manier poseren en tijdens de fotosessie van pose veranderen. Jij hebt de tijd om je baby op de fotoshoot voor te bereiden, te verschonen en te voeden. Er is geen haast bij.

 

Waar kun je jouw baby- en newborn fotoshoot doen?

Er zijn veel locaties die zich perfect lenen voor een babyshoot. Uiteraard is dit in eerste instantie mijn studio. Wat zijn de voordelen van een fotoshoot in de studio? Ik heb zo'n beetje alle benodigdheden. Zo is mijn belichting optimaal, heb ik diverse achtergronden, heel veel attributen zoals babykleding bedjes, speelgoed, etc. Maar wij kunnen net zo goed een prachtige fotoshoot bij jou thuis doen. Ik kan veel attributen, goede belichting en andere benodigde zaken gewoon naar jou toe meenemen. Wij hebben veel inspiratie. Laat ons jou verrassen. Bekijk hieronder enkele voorbeelden.

Voor welke stijl? Voor welk 'thema' gaan wij kiezen voor jouw babyfotosessie?

Je ziet aan mijn portfolio dat ik thuis ben in veel verschillende stijlen; van kleurrijk en bling bling tot simpel, minimalistic. Iedere klant krijgt bij mij wat hij of zij zoekt. Jij bepaalt welke stijl je wilt. Ik kan je daarbij adviseren. Sterker nog. Ik heb zelf veel creatieve ideeën. Laat je verrassen. Wij kunnen ook verschillende stijlen tijdens één fotoshoot combineren. Bekijk hier ons portfolio met verschillende stijlen.

 

Welke kleding en attributen horen bij een babyfotoshoot?

Fotoshoot Rotterdam heeft het breedste assortiment attributen, gadgets en kleding hiervoor. Geen andere fotograaf in Rotterdam kan aan ons tippen. Wij hebben tientallen prachtige, originele babykleding, speelgoed, kostuums, parasols, gewaden, authentiek meubilair, achtergronden, ballons, vazen, bloemen, etc. die jouw fotosessie bijzonder en origineel zullen maken. Bekijk hier onze vele voorbeelden.

 

Mag mijn partner, mijn gezin op de foto?

Zeker! Bekijk bij onze pakketten en prijzen welk pakket de mogelijkheid biedt om meerdere personen te fotograferen.

 

Hoe krijg ik mijn foto's geleverd?

Ik verstuur jouw foto's digitaal in hoge resolutie via WeTransfer. Je kunt ook foto's op USB-stick ontvangen tegen meerprijs.

 

Verder heb ik nog een aantal tips en adviezen:

  • Wees op het afgesproken tijdstip. Sterker nog, arriveer minimaal 15 minuten voor de fotoshoot. Wij kunnen dan op tijd starten. Iedere vertraging gaat van de beschikbare tijd voor jou. Dat is zonde.
  • Als wij jouw fotosessie bij jou thuis of op een andere locatie doen wees dan op tijd en wees telefonisch bereikbaar. Onze fotograaf arriveert zo'n 15 minuten (of zelfs eerder). Om geen vertraging op te lopen is het dan voor onze fotograaf handig als hij/zij zijn/haar apparatuur meteen kan installeren en de omgeving kan verkennen.