Tips en adviezen voor Familefotografie


Inmiddels heb ik honderden verschillende Familiefotoshoots kunnen doen. Daarom wil ik je een aantal tips en adviezen geven om jouw fotoshoot perfect te laten verlopen.

 

Wat is het beste moment om jouw Familiefotoshoot te doen? Wat is de beste gelegenheid daarvoor?

Wat dit betreft dan leent iedere gelegenheid zich perfect voor een Familiefotoshoot. Het kan zomaar. Het kan een jubileum zijn; bijvoorbeeld van jullie trouwdag, een verloving. De verjaardag van oma. Of bij oplevering van jullie nieuwe woning.

  

Hoe lang duurt een Familiefotoshoot?

Een Familiefotoshoot duurt, afhankelijk van het pakket, minimaal 45 minuten. Wij nemen voldoende tijd om jullie op de fotoshoot voor te bereiden, tijdens de fotoshoot te fotograferen en verschillende attributen en achtergronden te gebruiken. Wij haasten ons nooit. En zo hebben wij optimaal resultaat.

 

Waar kun je jouw Familiefotoshoot doen?

Er zijn veel locaties die zich perfect lenen voor dergelijke fotosessie. De meest voor de hand liggende locatie is mijn fotostudio. Ik heb zo'n beetje alle benodigdheden voor een Familiefotoshoot. Zo is mijn belichting optimaal, heb ik diverse achtergronden, heel veel attributen zoals kleding, kostuums, bedjes, speelgoed, koffers, meubilair, ballonnen, etc. Maar wij kunnen net zo goed een prachtige Familiefotosessie bij jou thuis of op een andere locatie doen. Wij hebben veel inspiratie. Laat ons jou verrassen. Bekijk hieronder enkele voorbeelden.

Voor welke stijl? Voor welk 'thema' gaan wij kiezen voor jouw Familiefotosessie?

Je ziet aan mijn portfolio dat ik thuis ben in veel verschillende stijlen; van kleurrijk en bling bling tot simpel, minimalistic. Iedere klant krijgt bij mij wat hij of zij zoekt. Jij bepaalt welke stijl je krijgt. Ik kan je daarbij uiteraard adviseren. Sterker nog. Ik heb zelf veel creatieve ideeën. Laat je verrassen. Wij kunnen ook verschillende stijlen tijdens één fotoshoot combineren. Bekijk hier ons portfolio met verschillende stijlen.

 

Welke kleding en attributen horen bij Familiefotografie?

Fotoshoot Rotterdam heeft het breedste assortiment attributen, gadgets en kleding voor Familiefotografie. Geen andere fotograaf in Rotterdam kan aan ons tippen. Wij hebben tientallen prachtige, kostuums, kinderkleding, speelgoed. Verder hebben wij juwelen, parasols, gewaden, authentiek meubilair, achtergronden, ballons, vazen, bloemen, etc. die jouw Familiefotoshoot bijzonder origineel zullen maken. Bekijk hier onze vele voorbeelden.

 

Mag mijn partner, mijn gezin op de foto?

Zeker! Bekijk bij onze pakketten en prijzen welk pakket het mogelijk maakt om meerdere personen te laten fotograferen.

 

Hoe krijg ik mijn foto's geleverd?

Ik verstuur jouw foto's digitaal in hoge resolutie via WeTransfer. Je kunt ook foto's op USB-stick ontvangen tegen meerprijs.

 

Verder heb ik nog een aantal tips en adviezen:

  • Wees op het afgesproken tijdstip. Sterker nog, arriveer minimaal 15 minuten voor de fotoshoot. Wij kunnen dan op tijd starten met jouw zwangerschapsfotoshoot. Iedere vertraging gaat van de beschikbare tijd voor jou. Dat is zonde.
  • Als wij jouw Familiefotoshoot bij jou thuis of op een andere locatie doen wees dan op tijd en wees telefonisch bereikbaar. Onze fotograaf arriveert zo'n 15 minuten (of zelfs eerder). Om geen vertraging op te lopen is het dan voor onze fotograaf handig als hij/zij zijn/haar apparatuur meteen kan installeren en de omgeving kan verkennen om jouw fotoshoot perfect te maken.