Bij Fotoshoot Rotterdam bewerken wij je foto's grondig. Wij maken ze uniek.

newbornshoot met wolken

Jouw foto's worden zeer nauwkeurig grafisch bewerkt. Hier nemen onze fotografen de tijd voor. Hier lees je welke stappen wij ondernemen.  Om te beginnen, zie een aantal voorbeeldfoto's hieronder hoe wij te werk gaan:

vader met newborn

Hierboven zie je de oorspronkelijke foto, zonder enige bewerking

newborn in ring

De fotograaf kiest het kader/knipt de foto bij, grafische bewerking moet nog plaatsvinden

newborn met kussen

Dit is de definitieve foto na grafische bewerkingBij Fotoshoot Rotterdam bewerken wij je foto’s grondig en professioneel. Het is dus geen kwestie van een simpele filter over je foto heen leggen. Feit blijft dat de decors & attributen, de achtergronden, jullie lach, jullie houding en kleding de belangrijkste basis voor de foto vormen. Aanvullende grafische bewerking helpt hierbij. Maar de basis blijf het belangrijkste. Desalniettemin besteden wij veel aandacht aan de grafische bewerking.

 

De bewerking van je foto’s heeft als doel om je grafisch mooie, bijzondere foto’s te geven. Tegelijkertijd moeten de foto’s wel natuurlijk, realistisch ogen. Hier lees je globaal welke activiteiten onze fotografen uitvoeren:

 

  • Correctie van de belichting, licht, schaduw, etc.
  • Aanpassingen van de kleurintensiteit
  • Aanpassingen aan de figuur, huid, etc.
  • Bijknippen t.b.v. betere kaderstelling of effect, wegwerken van hinderlijke dingen
  • Aanpassingen aan de achtergrond, meubels, decors, weghalen van hinderlijke objecten
  • Toepassing van filters/overlays t.b.v. sfeercreatie zoals dromerig, dynamisch
  • Toepassing van effecten (indien van toepassing) zoals confetti, rook, rozenbladeren, sterren, vuur/vuurwerk en 10.000 andere mogelijkheden
  • Toevoeging van teksten
  • Etc.

Er is ook een aantal zaken dat wij niet doen: 

 

Men zegt wel eens: met Photoshop kun je alles maken. Dat is niet helemaal waar. En het is maar goed ook. Een groot deel van (hele wilde) ideeën is niet uitvoerbaar zonder dat de foto onnatuurlijk, kunstmatig wordt. En dat willen wij juist niet. Zo kunnen wij de figuur van iemand gedeeltelijk verbeteren. En als wij kijken naar de rimpels dan kunnen wij deze ook gedeeltelijk wegwerken met behoud van authenticiteit van je foto. Maar het is dus niet de bedoeling om iemand met deze techniek 40 jaar jonger te laten lijken. Zo voorkomen wij 'mislukte plastische chirurgie' met Photoshop.

 

 

Welke stijl en inzichten hanteert onze fotograaf:

 

Wij maken en bewerken jouw foto's conform onze uitstekende kwaliteitsstandaarden en artistieke stijl. Als je bij ons boekt dan ga je hiermee akkoord. Indien je aanpassingen aan de foto’s wenst dan worden daarvoor kosten berekend. En de aanpassingen moeten grafisch/technisch mogelijk zijn. Ons diverse, brede portfolio laat dat hier  duidelijk zien.