Tips, Adviezen & Werkwijze bij onze Boudoir Shoots

(en veel meer relevante, boeiende info)

Boudoir Fotografie is een hele bijzondere vorm van fotografie en dient ook op een bijzondere manier te worden aangevlogen. Om jouw fotoshoot perfect te maken vraag ik je om rekening te houden met een aantal zaken. Mijn adviezen baseer ik op mijn jarenlange ervaring als boudoir fotograaf.

 

Waarom een Boudoir Shoot & Wanneer?

Er zijn veel goede redenen om je Boudoir Shoot te doen. Eén daarvan is dat het erg jammer is als je zo’n fotosessie nooit in je leven gedaan zou hebben. Immers, er is een aantal dingen in het leven dat je echt één keer gedaan moet hebben. Dit is er zeker één van. Rediscover yourself!

 

Wanneer? Altijd! Er is altijd een gelegenheid voor een Boudoir Shoot. Er zijn zoveel momenten en aanleidingen om je op deze, niet alledaagse manier, te laten vastleggen. 

 

  • Voordat je gaat trouwen? Als een mooi geschenk aan je aanstaande (en voor jezelf natuurlijk).
  • Voor je partner; of jullie nou net of 25 jaar getrouwd zijn.
  • Of juist omdat je nu ‘single’ bent. 
  • Of gewoon omdat je de ‘dagelijkse sleur’ wilt doorbreken. Of je neemt je partner mee naar de studio. Zo vereeuwigen jullie jullie passie, gevoel en verlangen naar elkaar. En jullie beleven een fantastische dag samen. Het kan een soort gezonde ‘reset’ in jullie relatie zijn. 

 

Allereerst: de ambitie. Wat willen wij me je fotosessie bereiken?

Mijn ambitie is om jou trots op jezelf te laten zijn; trots op je lichaam, op je authenticiteit, op  je pose, je houding, op je mooie lingerie; trots op wie je bent. En trots op het feit dat je, misschien zonder dat je het wist, uitstekend kan poseren. Ik wil je laten stralen. Of je 19 of 68 bent. Of je blond, rood, bruin of zwart haar hebt. Of je 7 keer per week naar de sportschool gaat of minder sportief bent.

 

Mijn andere ambitie is om de fotosessie een unieke belevenis te laten zijn én prachtige foto’s te maken. Dit doen wij in een plezierige, ontspannen sfeer. Volgens mij delen wij deze ambities.

Let’s do it!

 

Waar?

Ik maak je Boudoir Shoot in mijn mooi ingerichte, professionele studio of op locatie. Of bij je thuis. In de zomermaanden is het geen gek idee om zo’n shoot, buiten, in de natuur te doen op een bijzondere, beschutte, rustige plek.

 

Ik maak de meeste Boudoir Shoots in mijn studio. Hier heb ik de beste inrichting qua meubilair en bijbehorende attributen. In de studio hebben wij ook veel ruimte en mogelijkheden. En ook hier heb ik alle benodigde apparatuur (camera’s, belichting, etc.) om echt alles uit te kunnen proberen. Voor de meeste fotosessies is dit de beste plek. 

 

Dit is wellicht ten overvloede maar ik wil dit toch nog benadrukken. Bij alle Boudoir Shoots, of ze nou in de studio of op locatie of in de natuur plaatsvinden, geldt dat alleen jij (met eventueel je partner) en mij, je fotografe, bij de shoot aanwezig zijn. Verder is er niemand.

 

Wat wil je? Wat verwacht je?

Eerst wil ik van je weten welke stijlen/thema’s je wilt. Wat past bij jou. Tegelijkertijd heb ik zelf ideeën voor je. Laten wij nieuwe, spannende, originele dingen uitproberen, buiten de gebaande paden lopen. Dit levert je zoveel meer op! Uiteindelijk bepaal jij hoe & wat.

 

Wij kunnen één of meerdere stijlen/thema’s toepassen tijdens je Boudoir Shoot. Wat dacht je van de mogelijkheden:

 

Sensual

Stylish & Fashion

Klassiek

Elegant

Emotional & Drama

Mysterious

Erotic

Artistic

Sportive

In the Nature

A Couple (met je partner)

 

Je kunt een goede indruk krijgen door mijn Portfolio te bezoeken.

 

Mijn offerte biedt veel mogelijkheden

 

Welk Pakket?

Mijn studio biedt een groot aantal Pakketten aan. Zo kun je een passend pakket kiezen. Het is afhankelijk van hoeveel verschillende stijlen, thema’s, decors je wilt. Stel dat je kiest voor ons Platina Pakket (4 decors) dan kan ik 4 verschillende ‘verhalen’ tijdens jouw Boudoir Shoot toepassen. 

 

Hoe groter het pakket, hoe meer tijd wij hebben om mooie dingen te creëren. Hier geldt ook dat hoe groter een pakket hoe meer bewerkte foto’s je ontvangt. 

 

Make-Up & Haarstyling

Sta stil bij je verzorging en laat niets aan toeval over. Doe je het zelf of laat je het doen? Professionele visagie en haar modelleren in mijn studio is een optie die ik graag aanbied. Ik besteed veel aandacht aan jouw verzorging zodat je tijdens de shoot gaat stralen. Lees hier meer over.

 

 

Decors, Attributen & Gadgets

Om je Boudoir Shoot compleet en uniek te maken heb ik in mijn studio alles wat nodig is. Denk hier aan volledig ingerichte thema-kamers en ruimtes met o.a. een slaapkamer, badkamer met antiek bad, etc. Daarnaast heb ik alle denkbare gadgets zoals champagneglazen, maskers, meubilair, juwelen, beddengoed, schommels, stoelen, hoge hakken, hoeden, handschoenen en 10.000 andere dingen.

 

Als je gebruik wilt maken van mijn Decors & Attributen dan betaal je daar een eenmalig bedrag van   € 59 voor.

 

Inplannen van je Boudoir Shoot

Op dit moment is het drukker dan normaal. Daarom verzoek ik je ruim voor de gewenste datum (bij voorkeur 4-6 weken) je Boudoir Shoot in te plannen. Meestal kan ik dan een plek aanbieden die prima in je agenda past.

 

Je boeking is [as compleet als wij een datum, een pakket en alle opties (make-up/haarstyling/attributen) hebben genoteerd.

 

 

Omdat ik tijd voor je fotosessie reserveer, de studio voorbereid, fotobewerking inplan, etc. vraag ik altijd een aanbetaling van ong. 40% van het totale bedrag van je shoot. Deze aanbetaling is niet-terugbetaalbaar als je je shoot annuleert. Je Boudoir Shoot kan tot 14 dagen voor de geplande datum worden verzet. De rest van het totaalbedrag, ong. 60%, betaal je in de studio op de dag van je shoot.

Voorbereiding op je Boudoir Shoot

 

Kleding & Lingerie

Zorg voor comfortabele, mooie lingerie / korsetten / kleding waar je je prettig, sexy in voelt. Neem bij voorkeur meerdere setjes mee. Het beste als ze in kleur en stijl van elkaar verschillen.

 

Draag geen strakke kleding, geen strakke lingerie voor de shoot omdat je dan rode, zichtbare vlekken/strepen op je huid kunt krijgen. Draag het liefst comfortabele, ruim-zittende kleding zoals een trainingspak als je onze studio binnenkomt.

 

Beauty Sleep

Voordat wij aan je shoot beginnen is mijn advies om voor je Boudoir Shoot goed te slapen. Dus doe nou echt een keer aan je beauty sleep. Het is niet voor niets dat de meeste professionele modellen en acteurs op tijd naar bed gaan.

 

Ik maak wel eens mee dat een dame voor een Boudoir Shoot komt nadat ze de hele nacht heeft gefeest. Dit is zeer af te raden. Je ziet er dan moe, uitgeput, versleten uit. De foto wordt weliswaar bewerkt maar de basis, dus hoe je daadwerkelijk uitziet, is de belangrijkste basis. Daar helpt geen Photoshop tegen. Zorg er dus voor dat je uitgerust bent, dat je straalt. Mijn professionele camera en uitstekende fotobewerking maken het verder perfect.

 

 

Kom op tijd

Niets is zo vervelend als met 1:0 achterstand te beginnen. En dat doet zich voor wanneer wij te laat met jouw boudoir fotoshoot starten. Wees dus precies op tijd in onze studio of op locatie waar de fotoshoot gaat plaatsvinden. Je hoeft niet eerder te arriveren, ook al hebben wij je Make-Up/Haarstyling ingepland. Wees gewoon precies op het afgesproken tijdstip; geen minuut te vroeg en geen minuut te laat. 

 

Je Boudoir Shoot 

Jouw fotosessie wordt gedaan conform jouw keuze m.b.t. het pakket en de extra opties, jouw wensen m.b.t. de stijl/het thema, etc. 

 

Als je hebt gekozen voor Make-Up en/of Haarstyling dan beginnen wij daarmee. Je hoeft hiervoor niet eerder naar de studio te komen maar precies op het afgesproken tijdstip.

 

Mijn studio is comfortabel, knus en wordt als zeer plezierig ervaren. Desondanks moet je aan deze nieuwe omgeving, de camera, aan mij even wennen. Jij moet je draai vinden. Hier nemen wij alle tijd voor. Alles vindt plaats in overeenstemming met jou en je moet je lekker bij voelen. Sommige poses, houdingen kunnen spannend, nieuw, onbekend voor je zijn. Je voelt misschien dat je even uit je ‘comfort zone’ moet stappen. Maak je hier geen zorgen over. Soms moet je eventjes wat anders uitproberen, even buiten de gebaande wegen lopen. Ik wil als fotograaf absoluut het beste, het mooiste, het origineelste voor jou. En natuurlijk is het zo dat als iets je niet zint dan doen wij dat natuurlijk niet. Dit hele proces tussen jou en mij verloopt natuurlijk, informeel, flexibel. Niks hoeft. Alles kan.

 

Als je voor professionele Make-Up en/of Haarstyling hebt gekozen dan gaan wij dit eerst doen. Hier nemen wij de tijd voor. Immers, het gaat om een perfect eindresultaat. Make-Up duurt rond een uur. Hetzelfde geldt voor Haarstyling. 

 

Je kleedt je op je gemak om. Samen stellen wij de decors samen en bepalen wij de stijl(en) tijdens je Boudoir Shoot. 

 

De duur van de shoot en het aantal decors/thema’s zijn afhankelijk van het gekozen pakket. De fotosessie duurt 1 à 2,5 uur. Het lijkt misschien lang maar de tijd vliegt als je bezig bent met mooie dingen. 

 

Indien er meerdere decors/thema’s zijn en je hebt besloten meer dan één lingeriesetje te gebruiken dan reserveren wij daar de tijd voor zodat je je om kunt kleden. En de fotografe zal in tussentijd een nieuw decor/thema samen te stellen.

 

Tijdens de shoot worden hele series foto’s gemaakt met verschillende decors/thema’s/lingeriesetjes, houdingen, gelaatsuitdrukkingen, poses, etc. Op basis hiervan heb jij en de fotografe een fantastische, ruime basis om foto’s uit te zoeken die grafisch bewerkt zullen worden. 

 

Je ontvangt een aantal uitstekend bewerkte foto’s. Deze zijn in je pakket, en dus in de prijs, inbegrepen. Ze zijn in hoge resolutie, zonder watermerk/logo. Het aantal bewerkte foto’s is conform het door jou gekozen pakket.

 

Fotobewerking

Je foto’s worden heel goed, gedetailleerd, grafisch bewerkt. Dit doe ik op mijn gemak na de fotosessie. Hiervoor reserveer ik tot 3 weken de tijd. Vaak lukt het eerder. Heb je haast? Dan kun je gebruik maken van mijn spoedservice voor je. De foto’s worden dan binnen 3 werkdagen nadat je je fotonummers (voor bewerking) aan mij hebt doorgegeven. Hier lees je alles over onze spoedservice.

 

Ontvangst foto’s

Ik verstuur jouw bewerkte foto’s digitaal, in hoge resolutie via WeTransfer, naar je toe. Je kunt ook foto's op een USB-stick ontvangen tegen meerprijs.

 

Extra Foto’s nabestellen

Ik bied je de mogelijkheid om extra foto’s boven op je pakket te kopen. Je kunt ook alle foto’s uit je Boudoir Shoot kopen. Lees hier meer over.

 

Frequently Asked Questions & Aanvullende Info

 

Wat houdt mijn offerte in?

Je krijgt bij mij altijd een professionele, mooie, originele shoot met een aantal (afhankelijk van het pakket) uitstekend bewerkte foto’s. Binnen ieder pakket zie je hoeveel bewerkte foto’s je ontvangt, hoeveel decors/thema’s wij kunnen inzetten, hoe lang de shoot duurt, etc.

 

Daarnaast bepaal je of je onze decors/attributen huurt. Je leest alles hierover in onze offerte bij Boudoir Shoots.

 

Je bepaalt ook of je professionele Make-Up en / of Haarstyling wilt. Je leest alles hierover in onze offerte bij Boudoir Shoots.

 

Kan ik extra/alle foto’s uit mijn Boudoir Shoot krijgen?

Ja, dat kan. Omdat ik iedere foto goed bekijk en goed, gedetailleerd aanpas/bewerk zijn daar wel kosten aan verbonden. Ik verstrek geen onbewerkte foto’s. Lees hier alles over extra/alle foto’s.

 

Hoe worden mijn Boudoir Foto’s bewerkt?

Je foto’s worden bewerkt conform mijn werkwijze, stijl, inzicht, etc. Bij het boeken van je shoot ga je hiermee akkoord. Indien je persoonlijke aanpassingen aan je bewerkte foto’s wilt dan kan ik dat tegen meerprijs doen.

 

Hoe kun je je Boudoir Shoot reserveren?

 

Boudoir Shoot boek je makkelijk online.

 

Of je belt, appt, stuurt een mail t.b.v. je reservering.

 

Waarom is een aanbetaling verplicht?

Om je Boudoir Shoot (en alle andere) in mijn planning op te nemen is een aanbetaling van ong. 40% verplicht. Omdat ik tijd moet inplannen in de studio, tijd moet reserveren voor de fotobewerking, de studio moet voorbereiden, etc. is een aanbetaling verplicht. De rest van de totale som betaal je per pin in de studio. 

 

Kan ik mijn Boudoir Shoot verzetten?

Ja. Omdat mijn planning uitdagend is om alle shoots (al dan niet met make-up, reizen naar verschillende locaties, etc.) in te plannen verzoek ik mijn klanten om de shoot niet zomaar en zeker niet kort voor de geplande shoot te verzetten. 

 

Je Boudoir Shoot kan tot 14 dagen voor de geplande datum worden verzet.

 

Mag mijn partner meekomen?

Ja. Je partner kan meekomen en bij de shoot aanwezig zijn. Je partner mag ook aan de shoot meedoen. In dit geval maak ik een mooie Boudoir Shoot niet alleen van jou maar van jullie samen. Hier kun je op een bijzondere manier jullie passie, gevoel, verlangen voor elkaar tonen. Ons Pakket voor Boudoir Shoots laat je partner toe (zie onze Pakketten & Prijzen). En laat bij je boeking mij weten dat je met je partner meekomt.

 

Welke foto’s uit je shoot worden bewerkt? Wie bepaalt dat?

Jij bepaalt welke foto’s uit je shoot bewerkt zullen worden.