Tips & Adviezen bij Newbornshoots

Onze Werkwijze

1. Wij plannen je Newbornshoot in nadat wij het pakket en de mogelijke opties (zoals bv huur Attributen, Make-Up) hebben besproken

 

2. Je fotosessie is definitief ingepland na ontvangst van je aanbetaling

 

3. Wij doen je Newbornshoot (met optioneel make-up en haarstyling)

 

4. Binnen 2-3 dagen na je fotosessie krijg je alle foto’s zodat je kunt kiezen welke bewerkt zullen worden

 

5. Stuur je keuze z.s.m. naar mij 

 

6. Ik bewerk je foto’s binnen 30 dagen nadat je je keuze hebt gemaakt. Vaak is dat eerder. De bewerking moet goed gebeuren. Mocht je het wensen dan hebben wij ook een spoedservice.

Waarom een Newbornshoot?

Tips en adviezen voor Newbornfotografie

Inmiddels heb ik honderden verschillende newbornshoots kunnen doen. Daarom wil ik je een aantal tips en adviezen geven om jouw fotosessie perfect te laten verlopen.

  

Wat is het beste moment om jouw newborn te doen?

Deze kan het beste plaatsvinden in de eerste drie weken na de geboorte. Dit omdat de baby dan veel slaapt en een prachtige, natuurlijke houding aanneemt. Dus wacht niet te lang met het boeken van een newborn fotosessie bij ons. 

 

Ideale omstandigheden

Onze fotostudio is perfect geschikt voor een newborn fotosessie. De temperatuur is bij ons optimaal; zo'n 22 graden. Hierdoor heeft jouw baby het niet koud (of te warm) tijdens de shoot. 

 

Hoe lang duurt een newbornshoot?

Deze duurt iets langer dan andere fotosessies. Dit omdat wij alle tijd nemen om een uitgebreide, afwisselende fotoshoot te maken met verschillende achtergronden, attributen, verschillende setjes babykleding, etc.  Wij laten je baby op een zo natuurlijk mogelijke manier poseren en van pose veranderen. Jij hebt tijd om je baby op de fotoshoot voor te bereiden, te verschonen en te voeden. Er is geen haast bij.

 

Waar kun je jouw newborn fotoshoot doen?

Er zijn veel locaties die zich hiervoor perfect lenen. Uiteraard is dit in eerste instantie mijn studio. Wat zijn de voordelen van een fotoshoot in de studio? Ik heb zo'n beetje alle benodigdheden. Zo is mijn belichting optimaal, heb ik diverse achtergronden, heel veel attributen zoals babykleding bedjes, speelgoed, etc. Maar wij kunnen net zo goed een prachtige fotoshoot bij jou thuis doen. Ik kan veel attributen, goede belichting en andere benodigde zaken gewoon naar jou toe meenemen. Wij hebben veel inspiratie. Laat ons jou verrassen. Bekijk hieronder enkele voorbeelden.

Voor welke stijl? Voor welk 'thema' gaan wij kiezen voor jouw newbornshoot?

Je ziet aan mijn portfolio dat ik thuis ben in veel verschillende stijlen; van kleurrijk en bling bling tot simpel, minimalistic. Iedere klant krijgt bij mij wat hij of zij zoekt. Jij bepaalt welke stijl je wilt. Ik kan je daarbij adviseren. Sterker nog. Ik heb zelf veel creatieve ideeën. Laat je verrassen. Wij kunnen ook verschillende stijlen tijdens één fotoshoot combineren.

  

Welke kleding en attributen horen bij een newbornshoot?

Wij hebben het breedste assortiment attributen, gadgets en kleding voor fotosessie van je newborn. Geen andere fotograaf in Rotterdam kan aan ons tippen. Wij hebben tientallen prachtige, originele babykleding, speelgoed, kostuums, parasols, gewaden, authentiek meubilair, achtergronden, ballons, vazen, bloemen, etc. die jouw newborn fotoshoot bijzonder origineel zullen maken. Bekijk hier onze vele voorbeelden.

 

Mag mijn partner, mijn gezin op de foto?

Zeker! Bekijk bij onze pakketten en prijzen welk pakket de mogelijkheid biedt om meerdere personen te fotograferen.

 

Hoe krijg ik mijn foto's geleverd?

Ik verstuur jouw foto's digitaal in hoge resolutie via WeTransfer. Je kunt ook foto's op USB-stick ontvangen tegen meerprijs.

 

Verder heb ik nog een aantal tips en adviezen:

  • Wees op het afgesproken tijdstip. Sterker nog, arriveer minimaal 10 minuten voor de fotoshoot. Wij kunnen dan op tijd starten met jouw fotosessie. Iedere vertraging gaat van de beschikbare tijd voor jou. Dat is zonde.
  • Als wij jouw newbornshoot bij jou thuis of op een andere locatie doen wees dan op tijd en wees telefonisch bereikbaar. Onze fotograaf arriveert zo'n 10 minuten (of zelfs eerder) voor het afgesproken tijdstip. Om geen vertraging op te lopen is het dan voor onze fotograaf handig als hij/zij zijn/haar apparatuur meteen kan installeren en de omgeving kan verkennen om het één en ander perfect te laten verlopen.

Hoe gaat een newborn shoot in zijn werk?

Van begin tot eind.

Uiteraard is iedere newborn shoot anders, individueel. Hier beschrijven wij in het kort onze werkwijze van zowel de fotosessie als de voorbereiding ervan. 

Aankomst

Wij ontvangen je graag op het afgesproken tijdstip. Kom absoluut niet te laat. Wij hebben alle tijd nodig voor jullie fotosessie. Dit betekent dat wij een maximale vertraging van 10 minuten kunnen accepteren. Kom je later: de shoot vervalt evenals jouw aanbetaling.

Ontvangst in de studio

Onze fotograaf ontvangt jullie in de studio. Wij nemen de tijd om jullie relaxt ‘te installeren’. Immers, jullie zullen aardig wat spullen bij jullie hebben: kinderwagen/maxicosi, tas met luiers, etc. 

Bespreking van je newborn shoot

Wij zullen jouw fotosessie bespreken. Welke stijl wil je? Welke attributen, decors, gadgets wil je gebruiken? Onze fotograaf zal zelf suggesties doen. Maar jouw ideeën zijn meer dan welkom. 

Jullie baby op de fotosessie voorbereiden

Wij hebben hier twee keuzes. De baby slaapt of is rustig. Of hij/zij is vrolijk. In al deze gevallen kunnen wij meteen beginnen. Als de baby slaapt dan doen wij eerst het ‘slaapgedeelte’. 

 

Als jullie kindje rustig of vrolijk is dan maken wij hier meteen ‘gebruik’ van en fotograferen wij je baby als het speelt, lacht, onderzoekt, ondeugend is. 

 

Maar het kan soms zijn dat je je baby moet voeden, knuffelen, verschonen of troosten. Dat is dan geen probleem. Wij nemen hier de tijd voor om een goede start te hebben. Er zijn in de studio alle denkbare faciliteiten om je kindje te verschonen, om te kleden en te voeden. Onze fotografen zijn zeer ervaren in de omgang met baby’s. Naast ‘reguliere’ manieren om je baby verzorgen en rustig te krijgen hanteren zij hun eigen, bewezen ‘trucks’. Zo kan de fotograaf jullie baby professioneel inbakeren in een gewaad. En wij kunnen dan meteen starten.

Nu kunnen wij echt starten

De fotograaf gaat met de grootst mogelijke zorg met je baby om en plaatst deze voor de camera, in het decor, tussen de attributen. Of je baby wordt gelegd op een ‘plateau’ om schattige, typische ‘newborn poses’ te krijgen. Het kan zijn dat wij je fotosessie beginnen met je baby en jullie; ouders. 

 

Je hoeft je geen zorgen te maken als je geen ideeën hebt als het gaat om de poses, decors, attributen, expressie, houding, etc. Het komt vanzelf tijdens de shoot. En zeker als je iets bent warmgelopen. Verder is het zo dat je volledig op onze ervaren fotograaf kunt vertrouwen als het gaat om suggesties, ideeën, belichting, effecten, etc.  

Verloop van jullie newborn shoot

Afhankelijk van het gekozen pakket, duurt een newborn shoot tussen 1 en 3 uur. Wij kunnen gedurende deze tijd meerdere decors gebruiken. Er worden tijdens de hele fotosessie aardig wat foto’s gemaakt. Wij focussen ons vooral op jullie baby. Maar ook ouders en andere familieleden komen voldoende aan bod als zij dit wensen. Ook dit is afhankelijk van het pakket.

Na jullie fotosessie

De fotograaf verstuurt binnen 2-3 dagen jullie ruwe foto’s digitaal. Dit zijn alle gelukte foto’s. Hieruit kies je de foto’s die je bewerkt wilt zien. Je kiest het aantal overeenkomstig jouw pakket. De fotograaf heeft dan tot 3 weken de tijd de foto’s grafisch te bewerken.


Welke hygiënemaatregelen hanteren wij in onze studio bij newborn shoots?

 

Onze fotografen hanteren een aantal regels om de hygiëne in de studio constant optimaal te houden. Zo vragen wij onze klanten meteen na aankomst hun handen te wassen. Wij wassen onze attributen na iedere fotosessie. Veel van onze attributen hebben een overtrek of een hoes en deze worden na iedere shoot vervangen. Wanneer je wenst dat onze fotograaf een mondkapje draagt, doet hij/zij dat. Verder is in onze studio maar één klant (gezin of huishouden) tegelijkertijd aanwezig in de studio. Er zijn geen andere klanten of personen. En hanteren wij 30 minuten pauze tussen de opeenvolgende fotoshoots. De ventilatie/luchtcirculatie staat constant aan waardoor er altijd frisse lucht in de studio aanwezig is. Wij stofzuigen en dweilen alle vloeroppervlakken grondig elke dag. Alle andere plekken, de commode waar de baby verschoond wordt, wordt na iedere klant schoongemaakt of voorzien van een nieuwe hoes/overtrek. En wij werken zoveel mogelijk met wegwerpproducten. 


Waar kan ik mijn Newbornfoto's het beste laten afdrukken?

Er zijn veel aanbieders die je foto's kunnen afdrukken. Het assortiment papiersoorten, formaten en albums is breed. Daar komen ook nog verschillende prijzen en acties bij.  Vele van hen kunnen ook je Newborn foto's op een canvas afdrukken of op glas of aluminium afdrukken. Je zou kunnen denken; ik zie door de bomen het bos niet meer. Op basis van een aantal onderzoeken en eigen ervaringen kunnen wij voor je Newbornshoot de volgende fotoafdruk services adviseren:

 

Albelli - Als beste getest door de Consumentenbond, met 100% tevredenheidsgarantie.

CEWE.nl - TIPA World Award voor de beste fotoservice in 2018, 2019 en 2020.

Foto.com NL - Premium fotoafdrukken op dik professioneel Fuji fotopapier.

Profotonet - Professionele afdrukken voor een schappelijke prijs.