FAQs, tips en adviezen bij Bruilof Fotografie

 

Inmiddels heb ik tientallen verschillende Bruiloft Fotoshoots kunnen doen. Daarom wil ik je een aantal tips en adviezen geven om jouw fotosessie perfect te laten verlopen.

 

Goed van tevoren plannen en datum/details vastleggen bij Fotoshoot Rotterdam

Je zou het niet verwachten maar met enige regelmaat worden wij benaderd door klanten die binnen een week (of soms een paar dagen) een fotograaf voor hun bruiloft nodig hebben. Het is onverstandig om zo om te gaan met één van de belangrijkste gebeurtenissen uit jouw leven, temeer een bruiloft goed, ruim van tevoren, planbaar is. In dergelijke gevallen horen wij als reden dat een bevriende hobbyfotograaf het op het laatst laat afweten of dat zijn apparatuur het heeft begeven. Of men bedenkt zich opeens dat hun bruiloft toch een professionele fotograaf verdient. Het is jouw trouwdag. Laat deze belangrijke dag uit jouw leven niet aan toeval over; zeker als het fotografie betreft. Zoals Engelsen mooi zeggen: The Champagne and the flowers will be gone but the pictures will last forever. 

  

Jouw bruiloft is zo bijzonder!

En daarom wil ik jouw trouwshoot perfect maken. Om aan je wensen en verwachtingen te voldoen wil ik met jou een aantal belangrijke zaken afstemmen zoals wie je bent, wat je verwacht, de locatie, wanneer beginnen wij? Met jullie voorbereiding thuis? Waardeer je foto's die op onverwachte momenten worden gemaakt? Dit geeft een bijzonder, onbevangen, natuurlijk karakter weer van je bruiloft. Of wil je het toch voornamelijk officieel, 'volgens het boekje' houden? 

 

Laten wij de tijd goed in de gaten houden. Wees op het afgesproken tijdstip. Sterker nog, laten wij zo vroeg mogelijk elkaar treffen op locatie waar de fotoshoot gaat plaatsvinden. Zo kunnen wij rustig met jullie fotosessie beginnen en hebben wij ruim de tijd om die fotosessie te doen. Iedere vertraging gaat ten koste van jullie bruiloft fotoshoot. Wij bespreken dit bij het boeken van de fotosessie. Het is ook belangrijk dat wij mobiele telefoonnummers van elkaar bij de hand hebben zodat wij effectief kunnen communiceren.

 

Check bij jullie reservering van de locatie of de fotograaf eerder, zeg maar een half uur, van tevoren aanwezig kan zijn. Zo kan ik mij alvast installeren en de omgeving verkennen.

 

Hoe lang duurt een Bruiloft fotoshoot?

Een Bruiloft fotoshoot duurt, afhankelijk van het pakket, minimaal 2,5 uur.  Wij nemen voldoende tijd om jullie op de fotoshoot voor te bereiden, tijdens de bruiloft te fotograferen en eventueel verschillende attributen en achtergronden te gebruiken als je dit in je pakket hebt genomen. Wij haasten ons nooit. En zo hebben wij een optimaal resultaat. Wees wel op tijd in onze studio! Iedere vertraging gaat af van de beschikbare tijd van onze fotograaf voor jou. En dat is zonde.

 

Waar kun je jouw Bruiloft fotoshoot doen?

In eerste instantie zullen wij jouw bruiloft fotoshoot doen op locatie waar je bruiloft plaatsvindt. Dat zijn meestal meerdere plekken zoals het stadhuis, het restaurant waar de receptie plaatsvindt. Vaak beginnen wij al door jullie voorbereiding van de bruiloft thuis te fotograferen. Dat levert mooie, natuurlijke, ongedwongen foto's op. Na de ceremonie kunnen wij unieke locaties bezoeken zoals een kasteel, centrum van Rotterdam voor mooie foto's met kenmerkende Rotterdamse gebouwen of de skyline van de stad.  Of wij doen een mooie bruiloft shoot in de Maastunnel of in de Rotterdamse haven. Wij zitten vol creatieve ideeën en adviseren je hier graag bij.  Wij bespreken graag van tevoren met jou welke stijl, welk thema je zoekt voor jouw persoonlijke bruiloft fotoshoot. 

 

Welke stijl, welk thema kun je kiezen voor de fotoshoot van jouw bruiloft?

In tegenstelling tot de meeste shoots in de studio, hier bepaalt jullie bruiloft de 'stijl'. Ik wil de sfeer van het feest, jullie bijzondere momenten zo goed mogelijk vastleggen. Daarom zal ik zowel jullie voor de camera laten poseren als onverwachts, ongemerkt jullie mooiste, natuurlijke, onbevangen momenten 'pakken'. Als wij jullie shoot, of een deel daarvan, buiten op locatie of in de studio doen dan kunnen wij specifiek kiezen voor een bepaalde stijl, een bepaald thema of een mix daarvan. Bekijk hier mijn brede portfolio trouwshoots. 

 

Optioneel kun je kiezen om tijdens je shoot onze originele attributen te gebruiken. Je huurt een onbeperkt aantal attributen voor maar € 29. In vrijwel alle foto's zie je mijn attributen. Kijk maar hier.

 

Hoe krijg ik mijn foto's geleverd?

Ik verstuur jouw foto's digitaal in hoge resolutie via WeTransfer. Je kunt ook foto's op USB-stick ontvangen tegen meerprijs.