Hoe gaan wij te werk bij Babyshoots en de FAQ beantwoord

Onze werkwijze is simpel en helder:

1. Wij plannen je Babyshoot in nadat wij het pakket en de mogelijke opties (zoals bv huur Attributen, Make-Up) hebben besproken

 

2. Je fotosessie is definitief ingepland na ontvangst van je aanbetaling

 

3. Wij doen je Babyshoot (met optioneel make-up en haarstyling)

 

4. Binnen 2-3 dagen na je fotosessie krijg je alle foto’s zodat je kunt kiezen welke bewerkt zullen worden

 

5. Stuur je keuze z.s.m. naar mij 

 

6. Ik bewerk je foto’s binnen 30 dagen nadat je je keuze hebt gemaakt. Vaak is dat eerder. De bewerking moet goed gebeuren. Mocht je het wensen dan hebben wij ook een spoedservice.

Hoe zorgen wij voor mooie foto’s van je Babyshoot? Wat is het belangrijkste?

Daar is een simpel antwoord voor. Jij zorgt samen met mij voor een goede voorbereiding. Ik luister naar je verwachtingen en ideeën. Jij luistert naar mijn adviezen en je werkt mee bij de begeleiding tijdens je fotosessie. Het is cruciaal dat wij goed naar elkaar luisteren. 

Wees op tijd voor je Babyshoot

Het is cliché. Maar zo’n 3 op de 10 klanten komt (veel) te laat. Daarmee staan wij allebei 3-0 achter. Hier is (verloren) tijd onze grootste vijand. 

 

Ik reserveer altijd voldoende tijd voor je Babyshoot. Ik houd ook rekening met mogelijke uitloop of vertraging tijdens de shoot. Wanneer je te laat binnenkomt verspelen wij deze hele reserve aan tijd. Ik ben zeer streng als het om vertraging gaat. Mocht je te laat zijn dan gaat je Babyshoot niet door. En je aanbetaling wordt niet geretourneerd. Immers, ik heb de studio voor je voorbereid, voldoende tijd in de studio gereserveerd en ik heb ook andere klanten voor dat tijdstip geweigerd. 

 

Het is ook absoluut, zowel jou als mij, niet fijn om op een gehaaste, gestreste manier te werken. Daar moeten wij überhaupt niet aan beginnen. Dus resumerend: wees echt op het afgesproken tijdstip. Geen minuut te laat, geen minuut te vroeg. Houd dus heel goed rekening met de reistijd, de files, het weer, etc. Ik ben altijd op het afgesproken tijdstip. En ik verwacht dat ook van jou.

Hoe worden je Babyfoto’s bewerkt?

Ze worden uitstekend, gedetailleerd, grafisch bewerkt. Het vindt plaats conform mijn stijl, technieken en inzicht. Je gaat hiermee akkoord als je je Babyshoot bij mij boekt. Mocht je persoonlijke aanpassingen aan je foto’s willen dan kan ik dat doen (in tegenstelling tot veel andere fotografen die hun stijl/werkwijze nooit zullen aanpassen). Het betekent wel dat hier kosten aan verbonden zijn.

Is aanbetaling van een Babyshoot altijd verplicht?

Ja. Zowel jij als ik willen een mooie Babyshoot en ik wil je, als fotograaf, daarbij zo goed mogelijk van dienst zijn. Zowel jij als ik gaan hier dus serieus mee om. Omdat wij hier serieus mee omgaan plannen wij allebei de shoot in. Ik bereid de studio voor. En ik houd de studio alleen voor jou (en je partner/gezin) gereserveerd. Ik neem jouw Babyshoot en de hele fotobewerking daarna op in mijn planning. Alleen bij zo’n gestructureerde werkwijze zullen wij allebei tevreden zijn.

Geeft Fotoshoot Rotterdam korting?

Nee. Ik geef geen korting om een aantal belangrijke redenen. Wij spreken af welk pakket je neemt, welke opties, etc. en de prijs daarvan staat vast, zoals dat in mijn offerte Babyshoots op de website is vermeld. Ten eerste, mijn Babyshoots, mijn kwaliteit is absoluut niet duur. Zeker als ik het vergelijk met mijn concurrenten. Je hebt het waarschijnlijk al zelf gedaan. 

 

Verder is het zo dat ik niets aan mijn commitment, de kwaliteit en de inzet zal inleveren en mij dus altijd 100% inzet; bij iedere Babyshoot, dus ook die van jou. Dit betekent dat ik geen korting kan geven. Want, laten wij eerlijk wezen: korting in prijs betekent korting in kwaliteit. Zeker als je veel energie, talent, liefde en kennis in iets moet steken. Daar moeten wij niet aan beginnen.

 

De prijs bestaat uit een aantal zaken. En dat is een belangrijk economisch gegeven waar je niet omheen kan. Zo moet ik een loon verdienen om van te leven. Ik moet alle verplichte premies betalen. Ik ontwikkel mezelf door allerlei opleidingen, cursussen, etc. Dat kost geld. En ik heb een professionele studio waar ik de huur van moet betalen. Verder zijn er zaken zoals verzekeringen, alarminstallatie, verwarming, verlichting. In de prijs zitten ook de investeringen in de apparatuur verwerkt. Professionele fotoapparatuur, lampen, achtergronden, attributen, meubilair, etc. kosten heel veel geld. Laten wij ook de inflatie van de afgelopen jaren niet vergeten. Daar heb ook ik mee te maken.

 

Het is ook oneerlijk om korting op een Babyshoot te geven aan degene die dat het (hardste) vraagt. Want dan krijgen wij te maken een situatie waarbij degene die het hardst onderhandelt de beste prijs krijgt. Dat is niet eerlijk naar de andere klanten toe; klanten die gewoon bereid zijn de normale prijs te betalen. Zou het eerlijk zijn als ik je geen korting geef en iemand anders wel omdat degene heel hard onderhandelde / mij onder druk zette?

Waarom geldt er een toeslag voor Babyshoots in het weekend?

De loonkosten van een fotograaf (en vrijwel iedere andere werkende) zijn hoger in het weekend. Dat hebben wij in Nederland met elkaar op allerlei manieren (bv. in CAO’s) afgesproken. Als werknemer mag je in het weekend beter worden beloond. Immers, je kinderen, je gezin, je familie is dan vrij en moet je in het weekend missen.

 

Met deze toeslag ben ik ook genoodzaakt om de planning te reguleren. Relatief veel klanten willen hun shoot in het weekend doen. Hierdoor zouden de weekenden in mijn planning snel vollopen. Ik zou dan vaak onnodig ‘nee’ moeten verkopen aan mijn klanten. En dat wil ik absoluut niet. Degenen die hun Babyshoot per se in het weekend willen/moeten hebben, kunnen dat dus in het weekend inplannen. Degenen die hun Babyshoot prima op een werkdag kunnen inplannen, kunnen dat dus op een werkdag doen. Weekendshoots is een keuze. Weekendtoeslag is dus een optie. Jij bepaalt of je daar gebruik van maakt of niet.

Waarom krijg je niet alle foto’s van je Babyshoot?

Ik ben hier transparant en eerlijk over; omdat iedere foto grafisch bewerken tijd, kennis, apparatuur/software vraagt en dus geld kost. Als dit niet het geval zou zijn, zou je alle foto’s van je Babyshoot onbeperkt kunnen krijgen. Dit betekent dat wanneer je meer foto’s wilt, je een groter pakket moet nemen. Of je bestelt extra foto’s van je Babyshoot na. Je hebt hier dus veel mooie opties. Het is ook mogelijk om alle foto’s van je shoot af te nemen. 

 

Totaal onbewerkte foto’s verstrekken doen wij niet omdat de kwaliteit niet goed genoeg is.

Waarom zijn een goede sfeer en wederzijds respect cruciaal?

Het is zeer belangrijk om je Babyshoot op een prettige, vrolijk, serieuze en vooral respectvolle manier te doen. Je fotosessie is een onderneming die wij allebei aangaan. Tijdens je Babyshoot zijn wij close met elkaar bezig; je make-up, je past kleding, ik begeleid je, wij bespreken allerlei dingen. Wij zijn dus vrij ‘close’ & ‘intiem’ bezig. Het is fijn en verstandig dat wij dus respectvol en vriendelijk met elkaar omgaan. Ik doe absoluut mijn best; altijd en voor iedere klant. Irritatie, boosheid e.d. schaden alleen onze fotosessie. Mocht je vragen, zorgen, opmerkingen hebben, ontevreden zijn: vertel het mij. Ik sta open voor suggesties. Maar laten wij iedere vorm van vijandig gedrag, irritatie, verziekte sfeer voorkomen. Daar wordt niemand gelukkig van.

 

In mijn carrière als fotograaf heb ik helaas een aantal keer de shoot moeten stilleggen omdat de klant de sfeer totaal had verziekt. In dat geval beëindig ik de shoot voortijdig zonder compensatie. 

Kun je je Babyshoot verzetten of annuleren?

Het is een uitdaging om een goede planning te maken. Als wij je shoot inplannen dan staat deze vast. Natuurlijk kunnen zich dingen voordoen waardoor wij de shoot moeten verzetten. Je baby voelt zich niet goed, heeft uitslag; daar heb ik begrip voor. In dat geval laat het mij bij voorkeur minimaal 2-3 dagen van tevoren weten. Dan verzetten wij je Babyshoot eenmalig, zonder kosten. Wanneer je je fotosessie helemaal annuleert dan vervalt je aanbetaling. Waarom? Ik heb tijd en de studio voor je gereserveerd en andere klanten, die wilden boeken, geweigerd. Dit is mijn commitment aan jou. Van jou verwacht ik ook commitment.

Hoe worden je foto’s aangeleverd?

De foto’s van je Babyshoot worden altijd bewerkt en digitaal en in hoge resolutie via WeTransfer (of een ander platform) geleverd. Je uiteindelijke bewerkte Babyfoto’s bevatten geen watermerk of logo van mij en kun je lekker ongelimiteerd gebruiken zoals jij het wilt.

 

Je foto’s printen doen wij niet uit omdat er tegenwoordig veel goede, betrouwbare printservices zijn zoals Kruidvat, Hema of CeWe. Zij doen het voor relatief lage bedragen. Bij je Babyshoot focus ik mij dus niet op het afdrukken van je foto’s maar veel andere zeer relevante dingen zoals: een professionele, goed uitgeruste studio, decors, attributen, jurken, een professionele shoot onder mijn begeleiding, goede, kwalitatieve fotobewerking, make-up en haarstyling.

Moet ik eerder komen bij Make-Up en/of Haarstyling?

Nee. Kom gewoon op het afgesproken tijdstip. Bij Make-Up en Haarstyling bij je shoot houd ik daar sowieso rekening mee in de planning. Dus je hoeft niet eerder te komen. Ik zie je op exact het afgesproken tijdstip. Geen minuut te laat en geen minuut te vroeg.

Wanneer je ontevreden bent over je Babyshoot?

Ik doe absoluut mijn best om je shoot zo goed mogelijk te doen. Ik doe dat altijd; bij iedere fotosessie, bij iedere klant. Ik werk hard om je foto’s perfect te maken. Mocht je ondanks deze zorg toch ontevreden over zijn; laat het mij direct weten en wij vinden een oplossing. Dat is de beste werkwijze. 

Tot ziens in mijn studio.

 

Aneta Chocholak

Fotoshoot Rotterdam