Tips en adviezen voor Portretfotografie


Inmiddels heb ik honderden verschillende Portretfotoshoots kunnen doen. Daarom wil ik je een aantal tips en adviezen geven om jouw fotoshoot perfect te laten verlopen.

  

Wat is het beste moment om jouw Portret Fotosessie te doen? Of wat is de beste gelegenheid?

Wat dit betreft dan leent iedere gelegenheid zich perfect voor een Portret Fotoshoot. Het kan zomaar. Omdat je jarig bent. Of omdat je een jubileum hebt. Of je familielid is voor even uit een ver land naar Nederland gekomen. Of je wilt gaan daten. Of zomaar!

  

Hoe lang duurt een Portret Fotoshoot?

Een Portretfotosessie duurt, afhankelijk van het pakket, minimaal 15 minuten. Wij nemen voldoende tijd om jullie op de fotoshoot voor te bereiden, tijdens de fotoshoot te fotograferen en verschillende attributen en achtergronden te gebruiken. Wij haasten ons nooit. En zo hebben wij optimaal resultaat.

 

Waar kun je jouw Portret Fotoshoot doen?

Er zijn veel locaties die zich perfect lenen voor dergelijke fotosessie. De meest voor de hand liggende locatie is mijn fotostudio. Ik heb zo'n beetje alle benodigdheden voor een Portretfotoshoot. Zo is mijn belichting optimaal, heb ik diverse achtergronden, heel veel attributen zoals kleding, kostuums, een bed, speelgoed, koffers, meubilair, ballonnen, etc. Maar wij kunnen net zo goed een prachtige Portret fotoshoot bij jou thuis of op een andere locatie doen. Wij hebben veel inspiratie. Laat ons jou verrassen. 

Voor welke stijl? Voor welk 'thema' gaan wij kiezen voor jouw Portret Fotosessie?

Je ziet aan mijn portfolio dat ik thuis ben in veel verschillende stijlen; van kleurrijk en bling bling tot simpel, minimalistic. Iedere klant krijgt bij mij wat hij of zij zoekt. Jij bepaalt welke stijl je krijgt. Ik kan je daarbij uiteraard adviseren. Sterker nog. Ik heb zelf veel creatieve ideeën. Laat je door mij verrassen. Wij kunnen ook verschillende stijlen tijdens één fotoshoot combineren. Bekijk hier ons portfolio met verschillende stijlen.

 

Welke kleding en attributen horen bij Portretfotografie?

Fotoshoot Rotterdam heeft het breedste assortiment attributen, gadgets en kleding voor Portretfotografie. Geen andere fotograaf in Rotterdam kan aan ons tippen. Wij hebben tientallen prachtige kostuums, kinderkleding, kostuums, speelgoed, gewaden, achtergronden, etc. Verder hebben wij juwelen, parasols, authentiek meubilair, ballons, vazen, bloemen, etc. die jouw Portret Fotoshoot bijzonder origineel zullen maken. Bekijk hier onze vele voorbeelden.

 

Mag mijn partner, mijn gezin op de foto?

Zeker! Bekijk bij onze pakketten en prijzen welk pakket het mogelijk maakt om meerdere personen te laten fotograferen.

 

Hoe krijg ik mijn foto's geleverd?

Ik verstuur jouw foto's digitaal in hoge resolutie via WeTransfer. Je kunt ook foto's op USB-stick ontvangen tegen meerprijs.

 

Verder heb ik nog een aantal tips en adviezen:

  • Wees op het afgesproken tijdstip. Sterker nog, arriveer minimaal 15 minuten voor de fotoshoot. Wij kunnen dan op tijd starten met jouw Portret fotoshoot. Iedere vertraging gaat van de beschikbare tijd voor jou. Dat is zonde.
  • Als wij jouw Portret Fotoshoot bij jou thuis of op een andere locatie doen wees dan op tijd beschikbaar en wees telefonisch bereikbaar. Onze fotograaf arriveert zo'n 15 minuten (of zelfs eerder). Om geen vertraging op te lopen is het dan voor onze fotograaf handig als hij/zij zijn/haar apparatuur meteen kan installeren en de omgeving kan verkennen om jouw Portret Fotoshoot perfect te maken.