Vragen & Antwoorden

 

Hoeveel Bewerkte Foto’s krijg ik?

Je ontvangt het aantal bewerkte foto’s dat bij je gekozen Pakket staat aangegeven.

 

 

Kan ik Extra of Alle Foto’s bijkopen?

Ja. Je kunt Extra of Alle Foto’s bijkopen.

 

 

Waarom ontvang ik niet Alle Foto’s?

Wij verstrekken alleen Bewerkte Foto’s. Onbewerkte Foto’s worden nooit verstrekt i.v.m. kwaliteitseisen die wij onszelf stellen. En omdat bij Bewerkte Foto’s altijd werk verricht moet worden zijn daar kosten aan verbonden.

 

M.a.w. Extra of Alle Foto’s kunnen wij nooit gratis verstrekken. Je moet daar altijd voor betalen.

 

 

Een Fotoshoot met een aantal Foto’s kost altijd geld. Waar bestaan de kosten uit?

Soms krijgen wij de opmerking dat men veel moet betalen voor een aantal foto’s. Dat moeten wij rechtzetten want dit klopt niet.

 

Iedere fotosessie, hoe klein of groot, kost geld en wij hebben te maken met de volgende kostenposten:

 

Fotograaf

Een fotograaf moet werk verrichten. Dat kost tijd, inspanning, creativiteit, etc. Een fotograaf ontvangt een loon, moet premies en belastingen betalen, heeft reiskosten. Bovendien moet een fotograaf worden opgeleid. En wij maken gebruik van ervaren fotografen die een bepaald loon verdienen. Dit geeft de garantie dat de shoot mooie foto’s oplevert. Zonder een goed betaalde fotograaf geen mooie shoot. Zo simpel is dat.

 

 

Tijd, Werk & Inspanning

Wat je je ook moet realiseren is dat de fotograaf flink wat tijd moet besteden aan jouw shoot, de voorbereiding daarvan, de afwikkeling, de fotobewerking, etc.

 

Stel dat je shoot 2 uur duurt dan betekent dat voor de fotograaf bij elkaar 6-8 uur werk.

 

Je fotograaf is ongeveer 1-2 uur bezig met de voorbereiding en de afwikkeling van je shoot. Het opstellen van je fotogalerij, het overleg met je over de foto's, de fotobewerking duren bij elkaar ongeveer 3-4 uur. En dan moeten wij hier nog je shoot van 2 uur bij optellen.

 

 

Studio

Je shoot vindt plaats in een professionele, comfortabele, volledig ingerichte studio die veel geld kost aan huur, beveiliging, verwarming, etc. Bovendien is flink in de studio geïnvesteerd. Denk hier aan de vloeren, muren, plafond, verlichting, meubilair, (brand)beveiliging, isolatie, verwarming, speciale items zoals schommels, een antieke bad, slaapkamer, etc. Zonder een professionele studio heb je geen shoot.

 

 

Apparatuur

Wij gebruiken dure apparatuur zoals fototoestellen, belichting, achtergronden, verschillende lenzen, etc. Verder gebruiken wij verschillende softwarepakketten. In al deze zaken moet geïnvesteerd worden of wij betalen maandelijkse leasing. Zonder professionele apparatuur heb je geen shoot.

 

 

Make-Up en Haartsyling

Je krijgt bij ons, als je hiervoor kiest, professionele Make-Up & Haarstyling. Het verzorgen van deze diensten kost tijd, verschillende (verbruiks)artikelen, vraagt om ervaring en opleiding van je visagiste. Deze dienst kan dus ook niet gratis zijn.

 

Onze Werkwijze

 

Boeking & Foto’s

1. Jij bepaalt het Pakket, jij bepaalt of je onze Decors/Attributen huurt, jij bepaalt of je onze Make-Up & Haarstyling neemt

2. Je betaalt aanbetaling voor de shoot en je shoot is geboekt

3. Op de dag van de shoot betaal je de rest 

4. Na de shoot ontvang je alle foto’s ter inzage waaruit je het aantal Foto’s conform je Pakket selecteert voor bewerking. Optioneel kun je voor Extra of Alle Foto’s kiezen en hiervoor betalen.

5. Je ontvangt je Bewerkte Foto’s. Als je Extra of Alle Foto’s hebt betaald ontvang je deze ook.

 

 

Wat als je persoonlijke aanpassingen aan je foto’s wilt?

Wij maken de shoot en bewerken de foto’s conform onze (artistieke) stijl, onze standaarden en onze inzichten. Je ziet in ons portfolio precies wat dat inhoudt. Er staan daar veel voorbeelden om je een goed idee te geven hoe wij fotograferen en hoe wij de foto's bewerken. Als je voor een fotosessie bij ons kiest dan ga je hiermee akkoord. Bovendien is dit ‘de standaard’ bij alle fotografen. Immers, een fotograaf is een artiest.

 

Als je een opdracht geeft aan een artiest dan gun je degene artistieke, creatieve ruimte en respecteer je zijn/haar stijl. Verder stelt deze werkwijze ons in staat om niet alleen mooie maar óók betaalbare shoots te maken. 

 

Indien je persoonlijke aanpassingen wilt in de foto’s (bv. de foto’s anders bewerken) dan zijn wij, in tegenstelling tot andere fotografen, niet te beroerd om dat te doen. Omdat dit extra werk inhoudt zijn hier kosten aan verbonden. Omdat de eventuele aanpassingen individueel, persoonlijk zijn kunnen wij van tevoren geen vaste prijs afspreken. Om je persoonlijk aanpassingen te maken zullen wij doen op basis van nacalculatie.