Algemene Voorwaarden en Werkwijze van Fotoshoot Rotterdam

Lees ze om misverstanden te voorkomen

Onze stijl, bewerking foto’s

Wij maken de shoot en bewerken de foto’s conform onze (artistieke) stijl, onze standaarden, onze inzichten. Je ziet in ons portfolio precies wat dat inhoudt. Als je voor een fotosessie bij ons kiest dan ga je hiermee akkoord. Deze werkwijze stelt ons in staat om mooie en betaalbare shoots te maken. Bovendien is dit ‘de standaard’ bij alle fotografen. Immers, een fotograaf is een artiest. Als je een opdracht geeft aan een artiest dan gun je degene artistieke, creatieve ruimte. Je gunt je fotograaf zijn stijl.

 

Indien je persoonlijke, individuele aanpassingen wilt in de (bewerkte) foto’s dan zijn wij, in tegenstelling tot andere fotografen, niet te beroerd om dat te doen. Maar omdat dit extra werk inhoudt, zijn hier kosten aan verbonden. Deze zullen op basis van nacalculatie in rekening worden gebracht. 

 

Gedragsregels

Omdat de samenwerking tussen de fotograaf en zijn/haar klant heel ‘close’ en persoonlijk is, hanteren wij een aantal specifieke (gedrags)regels:

 • Wij hechten sterk aan een goede, positieve, professionele sfeer in de studio waarbij mensen elkaar met respect behandelen. Op deze manier is het verblijf in de studio voor iedereen een plezierige belevenis. Daarnaast is het een voorwaarde voor een geslaagde fotosessie.
 • Wanneer een klant respectloos is, de sfeer verziekt, zullen wij de fotosessie / de samenwerking met de klant voortijdig, zonder compensatie, beëindigen. In gevallen van agressie, diefstal, e.d. doen wij meteen aangifte bij de politie en ondernemen wij juridische stappen.
 • De klant dient te allen tijde de aanwijzingen van ons personeel op te volgen.

 

Kom op tijd! Anders vervalt je shoot definitief. De aanbetaling wordt niet vergoed.

Waarom? Wij hebben tijd nodig voor je shoot, de voorbereiding daarvan, de afronding, etc. Vertraging maakt een goede, professionele shoot in een ontspannen sfeer onmogelijk en leidt tot grote teleurstellingen.

 

Boeking, wijziging en annulering

 • Om je shoot te boeken vragen wij altijd een niet terugbetaalbare aanbetaling. De rest van het bedrag betaal je na de shoot in de studio.
 • Je kunt je shoot eenmalig tot 14 dagen voor de geplande datum verzetten naar een andere datum. Verzetting korter dan 14 dagen voor de geplande datum is niet mogelijk.
 • Een Zwangerschaps- of Newbornshoot kan eenmalig worden verzet, ongeacht hoe lang voor de geplande datum van de fotosessie.
 • Als je je shoot helemaal annuleert, ongeacht hoe lang voor de geplande datum van je shoot, dan vervalt je aanbetaling volledig. Dit geldt voor alle typen fotosessies.

 

Visagie & Haarstyling

Wij kunnen jouw professionele visagie en / of haarstyling verzorgen voor een zeer scherpe prijs. Vraag ons hiernaar. Mocht je zelf make-up en/of haarstyling doen dan doe je dit thuis, voordat je onze studio bezoekt.

 

Wijzigingen doorgeven

Wil je het gekozen pakket uitbreiden? En / of aanvullende diensten zoals visagie, haarstyling erbij nemen? Geef dit z.s.m. aan ons door. Wij zullen je pakket uitbreiden of de dienst toevoegen als de planning dat toelaat.

 

Wil je een kleiner pakket dan wat je oorspronkelijk hebt gekozen? Of wil je afzien van de aanvullende diensten (zoals visagie)? Geef dit uiterlijk 14 dagen voor de geplande datum van je shoot aan ons door. Wijzigingen die later worden doorgegeven zullen niet meer verwerkt worden en blijft het oorspronkelijke pakket en / of aanvullende diensten staan.

 

Aantal deelnemers aan de shoot

Mocht het aantal deelnemers aan de shoot groter blijken dan bij de boeking aangegeven, dan zal een groter & passend pakket van toepassing zijn. Als de groep kleiner zal zijn dan oorspronkelijk aangegeven dan zal het oorspronkelijk geboekte pakket blijven gelden.

 

Er mogen alleen personen in de studio / tijdens de shoot aanwezig zijn die gefotografeerd zullen worden. Daarbij mag maximaal één begeleider (ouder, verzorger) aanwezig zijn.

 

Levering foto’s

De foto's worden in hoge resolutie, zonder logo, digitaal aan je verstrekt. De foto’s worden niet afgedrukt. 

 

Jouw bewerkte foto's worden binnen 3 weken digitaal aan je geleverd nadat je je foto’s voor bewerking hebt gekozen. 

 

Download je foto’s z.s.m. na ontvangst. Wij bewaren jouw foto's 1 maand. Daarna worden je foto’s definitief verwijderd uit ons systeem.

Spoed

Spoed? Onze studio biedt, tegen meerprijs, een spoedservice aan. In dat geval worden je bewerkte foto’s binnen 3 werkdagen aan je geleverd nadat je de foto’s ter bewerking hebt gekozen.

 

 

Onbewerkte foto’s

Onbewerkte, resterende foto’s uit je shoot worden nooit verstrekt. Je kunt wel alle foto's uit je shoot kopen tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Deze foto’s worden netjes gemaakt en kunnen prima gebruikt worden in bv. een album, op je website of in social media. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Cadeaubon

Onze cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar voor geld.

 

Overmacht

Mocht sprake zijn van overmacht, dus een gebeurtenis waar wij geen invloed op hebben (bv. uitval apparatuur, ziekte fotograaf, stroomuitval, etc.), dan behouden wij ons het recht om de overeengekomen prestatie (opdracht) alsnog na te komen, tenzij dit helemaal niet meer mogelijk is binnen een redelijke termijn. Dit betekent dat alle verplichtingen zowel van onze kant (na te komen prestatie) als van de klant (vergoeding, reservering) onverminderd van kracht blijven.

 

Ontevreden over Fotoshoot Rotterdam?

Mocht je ondanks onze inspanningen ontevreden zijn over ons, laat het ons direct spoedig weten. Wij zullen je klacht zo goed mogelijk proberen op te lossen. 

 

Reputatieschade

Wij waarderen jouw feedback enorm. Maar wij accepteren geen negatieve uitspraken en reviews over ons die geen recht doen aan de werkelijke situatie en als doel hebben onze reputatie te schaden; de zogenaamde smaad. Mocht je onze reputatie op social media, Google e.d. willen schaden dan zullen wij aangifte doen én zullen wij juridische stappen ondernemen. 

 

Download
Download Onze Werkwijze & Algemene Voorwaarden
Algemene Voorwaarden3 (48).pdf
Adobe Acrobat document 124.0 KB

Auteursrecht & Portretrecht

Op alle foto's die wij  al dan niet in opdracht van jou, maken rust zogenaamd Auteursrecht. Dit betekent dat Fotoshoot Rotterdam te allen tijde eigenaar blijft van de foto's. Dit betekent dat jij jouw foto's die door ons zijn gemaakt in jouw kring (familie, vrienden, social media, fotoalbums, etc.) kunt publiceren en vermenigvuldigen.  Je kunt op deze foto's aanpassingen maken zonder onze toestemming. Tevens ben je niet verplicht om ons logo te gebruiken op de foto's.  Wij vinden het wel fijn als je ons noemt als de fotograaf van jouw foto's. Jouw foto's verdienen 'bescherming' dankzij het Portretrecht. Dit betekent dat wij jouw foto's nooit zonder jouw toestemming zullen publiceren. 

 

In geval van commercieel gebruik/publicatie van de foto's van Fotoshoot Rotterdam dan zijn deze rechten anders. Mocht je onze foto's bv. als artiest, ondernemer  of particulier commercieel willen inzetten bij bv. muziekalbums en andere dragers (ook digitaal zoals streamingsdiensten), bedrijfspresentaties, reclame, folders, enquêtes, banners op internet e.t.c. dan is er sprake van het verlenen van licenties door Fotoshoot Rotterdam. Om deze licentie te verkrijgen dien je te allen tijde het volgende te doen:

 • Fotoshoot Rotterdam schriftelijk (kan ook per mail aan aneta@fotoshoot-rotterdam.com) om toestemming vragen om deze foto's te mogen gebruiken/publiceren. Hierbij verzoeken wij jou om bij dat verzoek meteen helder en gedetailleerd aan te geven waarvoor deze foto's gebruikt zullen worden, in welke oplage, via welke communicatiekanalen, etc.
 • Fotoshoot Rotterdam beoordeelt deze toestemming en kan hieraan aanvullende voorwaarden verbinden.
 • Fotoshoot Rotterdam geeft toestemming voor publicatie/gebruik alleen in schriftelijke vorm (bv. vanaf emailadres aneta@fotoshoot-rotterdam.com
 • Wanneer aan het bovenstaande niet wordt voldaan, beschouwen wij het voorval als inbreuk op ons auteursrecht. In dat geval zal Fotoshoot Rotterdam juridische stappen ondernemen en schadeloosstelling eisen conform schadevergoedingsregeling in het Burgerlijk Wetboek (Afdeling 10, Titel 1 van Boek 6).

In het algemeen hanteert Fotoshoot Rotterdam de volgende kostenstructuur bij commercieel gebruik/publicatie van onze foto's. Het is een 'flat-fee'. De kosten zijn verder onafhankelijk van het soort medium, de oplage, het aantal downloads, etc. Verder zijn er geen beperkingen in geografisch opzicht of anderszins. Fotoshoot Rotterdam vraagt ook geen royalty's e.d.

 • Publicatie/commercieel gebruik met duidelijke vermelding van onze bedrijfsnaam  www.Fotoshoot-Rotterdam.Com : prijs gekozen pakket (met eventuele extra's zoals visagie of attributen) x 2