Wat bied je voor een Newbornshoot?

€100? €200? €500? Of €750?

 

Wat zou een Newbornshoot moeten kosten? En waarom eigenlijk? Is een Newbornshoot duur of niet? En vooral: ‘Wat verwacht jij’?

 

newbornshoot met hoed

 

Waarom deze vraag (en dus deze blog)?

Je vraagt je af hoeveel een Newbornshoot eigenlijk zou moeten kosten. €100? €200? €500? Of €750?

Er zijn verschillende fotografen en die hanteren verschillende prijzen. Soms zijn de verschillen erg groot. 

 

Het belangrijkste hier is dat je goed begrijpt wat je voor je geld krijgt. Dat is de basis om te bepalen of de prijs in verhouding staat tot de kwaliteit & de kwantiteit (hoeveelheid).

 

Als je mijn website bezoekt en Fotoshoot Rotterdam als jouw fotograaf overweegt dan ga ik er vanuit dat je dus waarde hecht aan de kwaliteit. Ik zet het hier expliciet omdat ik wel eens benaderd word door personen die absoluut niet om de kwaliteit geven. Voor hen is enkel en alleen de prijs relevant. Dat is prima. Deze groep klanten heeft dus geen of zeer lage verwachtingen van hun fotograaf, van hun Newbornshoot, van de studio waar ze terecht komen. Als het goed is zijn ze zich ervan bewust en dat is prima. Maar volgens mij behoor jij niet tot deze groep.

 

newbornshoot met blauwe achtergrond

 

Kwaliteit bij Newbornshoots

(en kwantiteit)

Jij verwacht kwaliteit. En kwaliteit kost geld; dit is cliché maar kenmerkend voor clichés is dat ze altijd kloppen. 'Quality costs money'; dit is overal het geval; of je een fantastische vakantie met een goed hotel, een mooie designertas of een premium automerk wilt koopt. 

 

En bij Newbornshoots hebben het over de kwaliteit in de breedste zin des woords: goede foto’s (dus goed, op het juiste moment en op de juiste manier genomen), goede bewerking, mooie en originele decors, attributen, kleertjes, ervaren fotograaf, comfortabele studio, etc.

 

En je wilt ook kwantiteit; dus wel een aantal bewerkte foto’s. Je verwacht minimaal 5, 10 of misschien zelfs 25 goed bewerkte foto’s.

 

Je wilt jouw Newbornshoot in een ‘baby’- en ‘gezinsvriendelijke’ studio laten maken waar je je pasgeboren kindje kunt verschonen, voeden (als het nodig is). Je wilt een plek waar het plezierig, comfortabel en veilig vertoeven is. 

 

newbornshoot op bank met moeder

 

Wat is die Kwaliteit precies?

Dat is veel meer dan mooie foto’s en een comfortabele studio! Kwaliteit is geen ‘simpel ding’ dat je even aan- of uitzet, of dat je even ter beschikking stelt of niet. Je bouwt eraan. En dat neemt jaren in beslag.

 

Kwaliteit komt niet vanzelf aanwaaien, het is niet een ‘simpel ding’ dat je aan- of uitzet of ergens kunt halen. Kwaliteit ontwikkel je, je bouwt het op. Het is een mentaliteit, een denkwijze, een houding die je in jezelf hebt (en verder ontwikkelt). Het is de gehele basis die ik samen met mijn bedrijf vorm om jouw baby en jouw gezin van dienst te zijn. 

 

Om kwaliteit te kunnen leveren moet ik als fotograaf zeer veel tijd, kennis, ervaring, liefde, energie, geld en creativiteit leveren. En ik doe dit zeer graag. Ik houd van mijn werk, ondanks het feit dat het veeleisend is. Maar je moet behoorlijk wat leveren. En zeker als je een professionele fotograaf bent met een naamsbekendheid: je moet altijd kwaliteit leveren. Als ik naar de toekomst kijk dan zie ik dat de kwaliteit alleen maar relevanter en veeleisender wordt. En deze uitdaging ga ik graag aan!

 

Inmiddels is het 20 jaar gelden dat ik begonnen ben met fotograferen. Het was een hobby (en dat is het nog steeds, maar wel als 'serious business'.). Ik ging alles en iedereen fotograferen. Het waren geen professionele foto’s. Verre van dat. Immers, fotografie (en zeker goede, professionele) vraagt veel kennis en ervaring.

 

Ik ging steeds meer fotograferen. Ik corrigeerde mij. Ik werd gecorrigeerd door anderen en zelfs door ervaren fotografen. Ik ging steeds meer ontdekken. Dat gold voor zover de camera, de belichting als de verschillende softwarepakketten voor fotobewerking. Om mijn professionalisering te versnellen, en niet eindeloos naar de technieken en trucks te zoeken, ben ik een groot aantal cursussen gaan volgen. En tijdens zo’n cursus word je meteen goed begeleid en hoef je ‘het wiel niet opnieuw uit te vinden’. 

 

Ik ging steeds meer investeren in mijzelf. Investeringen in de techniek (camera, lampen, software, hardware, etc.) waren net zo hard nodig. Dus ben ik ze gaan doen. Hier moet je als een ambitieuze, vastberaden, ‘steeds professioneler wordende fotograaf’ niet zuinig aan doen. Ik heb dus flink geïnvesteerd in mijn ‘missie’. En ik heb steeds gewaakt dat de investering op termijn zich terug verdient.

 

In 2013 was ik zover! Toen ben ik mijn bedrijf, Fotoshoot Rotterdam, gestart. En heb ik mijn studio aan de Pleinweg 236a betrokken. Maar dat was pas het begin; het startschot.

 

In 2013 heb ik een kaal pand betrokken. Ik heb de studio (het interieur) zelf ontworpen. Ik heb besloten om de nieuwste, de beste apparatuur en de beste inrichting aan te schaffen. Het kostenplaatje was extreem. Maar ja; wil je meteen tot de besten behoren dan moet je niet zuinig aan doen.

 

De studio is verder helemaal verbouwd en functioneel, aantrekkelijk, praktisch en comfortabel gemaakt. 

 

newbornshoot met bedje

 

Newbornshoot: is dat veel werk?

Ja. Een Newbornshoot vraagt veel. Dat vraagt deze fotosessie niet alleen van mij maar ook van jullie; de ouders. Kijk, het is een plezierige, emotionele, mooie shoot. Het is een prachtige ervaring. Maar je moet wel er voor gaan en wat voor doen.

 

Een baby is is een baby. Het is geen volwassene of kind van 9. Er zijn veel ‘onzekerheden’ hoe je baby zich zal voelen, gedragen. Gaat het meewerken of tegenwerken? Zal je kleine wonder makkelijk in slaap vallen of niet? Zal het op een ander tijdstip (dan normaal) honger hebben of niet? Zal het buikkrampjes hebben? Moet ik mijn baby verschonen?

 

Zowel de studio als de werkwijze bij een Newbornshoot houden daar uitvoerig rekening mee. De studio is perfect uitgerust met alle benodigde faciliteiten zodat je je baby kunt verschonen, voeden, knuffelen, omkleden. 

 

Tijdens de shoot nemen wij voldoende tijd die nodig is om een hele serie mooie foto’s te maken. De baby wordt voorbereid op de shoot, tijdens de shoot wordt het omgekleed, gewikkeld. Dit doe je als moeder. Als het nodig is doe ik het of assisteer ik je hierbij.

 

Voor of tijdens de shoot nemen wij extra tijd om je baby in slaap te krijgen of te voeden. De beste foto’s en de makkelijkste werkwijze hebben wij wanneer de baby slaapt. Soms moeten wij de shoot even staken om je baby te voeden of in slaap te laten vallen. Dat is niet erg. Daar houd ik rekening mee en het is zeg maar onderdeel van de ‘standaardprocedure’. Mijn ervaring als fotograaf en als moeder van twee meiden helpen hierbij enorm. Wij haasten ons niet. Overigens, het is cruciaal dat je op tijd komt voor je Newbornshoot omdat, zoals je dat zelf ziet, vertraging ons enorm tegenwerkt. Wij hebben alle tijd nodig voor een geslaagde fotosessie.

 

Ik zorg voor de ideale omstandigheden in de studio. Het is er schoon, de temperatuur is ideaal, het is stil, knus, comfortabel en professioneel. 

 

Na je Newbornshoot ontvang je je fotogalerij. Daaruit maak je je keuze welke foto’s bewerkt zullen worden.

 

newbornshoot met gezin

 

Aandacht voor jou en jouw gezin

Customer Intimacy

 

In de supermarkt, bij een webshop, bij een kledingzaak, in een café, bij een telecomprovider ben je over het algemeen op jezelf aangewezen. M.a.w. de begeleiding vanuit de winkel, de dienstverlener is minimaal. Natuurlijk is het zo dat de complexiteit bij boodschappen doen of in een restaurant (menu bestellen) niet zo hoog is. Dus je hebt niet zoveel begeleiding nodig. Maar toch: je bent een anonieme klant. In de volksmond zeggen wij; 'je bent maar een nummer'. Sorry dat ik het zo noem maar het dekt prima de lading. Bij mij ben je niet anoniem maar ben je een klant met een eigen identiteit.

 

Bij fotografie, en zeker bij Newbornshoots, wil je uitstekend begeleid worden. Je wilt aandacht, je wilt een goed advies, je hebt vragen. Dit geldt voor, tijdens en na de shoot. 

 

Onze ‘relatie’ is sterk. Je kunt mij direct contacteren. Ik ben (vrijwel altijd) bereikbaar. En als ik even niet bereikbaar ben dan reageer ik heel snel. Ik leg de werkwijze duidelijk uit en je kunt direct vragen aan mij stellen. Ik bereid je persoonlijk voor op de Newbornshoot. 

 

Tijdens je fotosessie zijn ons contact en onze samenwerking intensief en persoonlijk. Hier is ‘afstand’ en ‘massa’, zoals je dat standaard bij de grote ondernemingen ervaart, niet aan de orde. Wij zijn samen close, ‘intiem’ bezig. Dit is de ultieme ‘experience’ die je als klant kunt ervaren. En dit is nou een echte 'Customer Intimacy'. 

 

newbornshoot met maan

 

Bedrijf draaiende houden

Ik wil mij blijven ontwikkelen in alle opzichten. Dit doe ik ook voor jou. De kans is groot dat wij elkaar terugzien. Want je kunt weer zwanger of bevallen zijn. Of je komt voor een Cake Smash of jullie familieportret. En misschien wil je die mooie boudoir shoot eindelijk doen (die je al langer plande). Ongeveer 30% van mijn klanten die in de komende periode een shoot hebben geboekt zijn mijn bestaande klanten; klanten die mij al 1, 2, 3 keer of zelfs vaker hebben bezocht. Ik doe absoluut mijn best om iedere klant minimaal nog één keer te laten terugkomen.

 

Als je in de (nabije) toekomst mijn studio bezoekt dan zal ik je net zo goed, of zelfs beter, van dienst zijn. Ik wil dat mijn studio en mijn dienstverlening nóg beter zijn. Voor jou en voor al die toekomstige moeders die een mooie Newbornshoot willen doen.

 

newbornshoot met moeder

 

En dan de essentie van deze blog: Wat is een Newbornshoot je waard?

Deze vraag moet jij voor jezelf beantwoorden. Wat ik met de blog heb gedaan is een uiteenzetting van de kosten, de inspanningen om je een mooie, onvergetelijke, professionele en comfortabele Newbornshoot te bezorgen. Het is dus echt aan jou om te bepalen wat je wilt en wat je daarvoor over hebt.

 

Tot ziens in mijn studio.

 

Groet,

 

Aneta

 

newbornshoot fotografe met ervaring