Mijn Verhaal

dit is je fotograaf

 Mijn naam is Aneta Chocholak. In 2013 is mijn eerste dochter geboren. Dit was voor mij de 'turning point' in mijn leven. Ik wilde onafhankelijk worden van mijn werkgever; nooit meer een leidinggevende boven mij! En ik wilde meer met fotografie, mijn passie, gaan doen. Ik heb toen twee belangrijke besluiten genomen: ik word full-time fotograaf én ik begin voor mijzelf. 

 

Een aantal jaar daarvoor heb ik een eigen lux baby kledingmerk opgericht; Baby From Paris. Voor mijn merk heb ik vele collecties met baby's gefotografeerd. Immers, mijn kleding kwam meer overtuigend over als het door baby's gedragen werd. Omdat fotografie veel tijd en aandacht vraagt, zeker als je dit als ondernemer doet, heb ik besloten om met mijn kledingmerk, Baby From Paris, helemaal te stoppen. Ik ging mij volledig op fotografie focussen.

 

Ik stond wel voor een grote uitdaging; zal het lukken? Zal ik hiervan rond kunnen komen? Zullen klanten mij vinden? Er waren veel onzekerheden. Maar ik had ook een aantal 'troeven' in handen: ik had op dat moment veel mooie, originele babykleertjes, vele gadgets en decors. Ik had al goede fotoapparatuur én ik had ervaring als fotograaf (voor mijn kledingmerk).

 

Ik ben creatief, probleemoplossend. Ik durf veel en ik probeer graag nieuwe dingen uit. Ik houd van ruimte als individu, als ondernemer: in de ruimste zin des woords. Ik wil niet beperkt worden door de richtlijnen van een organisatie; ik houd niet van zware procedures. Ik wil niet uitvoeren wat een een leidinggevende mij opdraagt, mij beoordeelt. Ik zal daarom nooit voor een baan bij een werkgever kiezen. Ik kies voor vrijheid, ruimte, innovatie, creativiteit, mooie dingen, originaliteit. Ik ben van overtuigd dat ik met deze eigenschappen een unieke Newborn Shoot van je baby kan doen. Deze foto's, deze herinneringen, dit gevoel: het zal je altijd bijblijven.

 

Ik realiseer me opeens: ik fotografeer sinds mijn elfde! Fotografie was toen stukken uitdagender; het was analoog, met een filmrolletje. Ik fotografeerde alles en iedereen. Ik heb toen al veel geleerd; vooral over de instellingen van de fotocamera's. Mijn hobby werd steeds serieuzer en professioneler. Fotografie werd mijn liefde. Toch had ik oorspronkelijk voor een ander vak gekozen: Accountacy, HBO. En ik hen deze opleiding afgemaakt. Ik ging aan de slag in de financiële sector. Maar fotografie heeft uiteindelijk gewonnen!

 

Inmiddels heb ik in totaal in mijn carrière zo'n 1.000 newborn shoots gedaan. De eerste was van mijn eigen jongste dochter. En elke dag komen daar nieuwe Newborn Shoots bij. Ik heb absoluut de nodigde ervaring om unieke foto's van je baby te maken. Dit doe ik in een veilige, professionele, ontspannen en plezierige sfeer. Heel veel ervaring betekent niet dat ik bij jouw baby op de 'automatische piloot' te werk ga. Ik beschouw en benader iedere baby, iedere fotosessie, iedere klant individueel, specifiek. Het is telkens maatwerk. Mensen en hun kinderen verschillen. Ondanks alles; het blijft toch altijd een beetje spannend. Want de lat ligt hoog. I love my job!

newborn shoot met blauwe kussen