Ik wil maar één foto van mijn Newbornshoot

 

Met enige regelmaat krijg ik van klanten te horen dat zij maar één of maar enkele foto’s de Newbornshoot van hun baby willen. Dit doen zij in de hoop dat de fotosessie goedkoper zal zijn. Alleen de werkelijkheid is dat het niet zo werkt. 

 

newbornshoot met slapende baby

 

Bij Newbornshoots verwachten de ouders kwaliteit; mooie foto’s, goede professionele aanpak van de fotograaf, een comfortabele studio en attributen, kleertjes. M.a.w. je verwachtingen zijn bij deze vorm van fotografie behoorlijk.

 

newbornshoot met kroon en knop

 

Tijd & Geduld

Iedere Newbornshoot vraagt tijd. Je baby wordt op de shoot voorbereid. Als ouder ga je je baby in slaap brengen. Immers, een geslaagde fotosessie bij pasgeborenen is alleen mogelijk als je baby slaapt. Hier hoort vaak het voeden van je baby bij. Soms moet de shoot worden onderbroken om de baby in slaap te krijgen en/of weer te voeden. En toch als je kindje wakker is dan probeer je de shoot voort te zetten. Je baby moet dan, ondanks het feit dat het wakker is, lachen, zich comfortabel voelen en dus rustig blijven. Dit is een proces en het wordt vaak herhaald. Een baby leeft, voelt, beleeft en ‘reist’ met ons mee in bijzondere ‘missie’; want een Newbornshoot is dat wel zo te noemen. Het is een spannende, mooie ‘reis’ die je samen met je baby maakt. En zoals iedere bijzondere reis; het heeft tijd nodig. Maar die tijd reserveer je voor een mooi eindresultaat: prachtige foto’s van je Newborn. En, zoals bij iedere bijzondere reis, beleef je dit op een mooie, onvergetelijke manier.

 

 

Tijdens deze ‘reis’ maak ik een hele serie foto’s. Dit is nodig om de mooiste momenten, houdingen, poses, gelaatsuitdrukkingen, etc. te ‘catchen’. En als ouder ben je in de comfortabele situatie om een ruime keuze te hebben om uit te kiezen.

 

newbornshoot in groene wol

 

Aanpak, Ervaring en dus Professionaliteit

 

Een Newbornshoot is complex. Het vraagt om een goede aanpak van een ervaren fotograaf die uitstekend met je baby kan omgaan. En verder moet de fotograaf de ouders goed begeleiden, informeren, ‘mee krijgen’. Gelukkig ben ik zelf moeder van twee meiden en ontvang ik elke dag klanten voor een Newbornshoot. Dit betekent dat ik bijzonder ervaren ben en de juiste aanpak in mijn ‘dna’ heb zitten. Ondanks het feit dat ik de werkwijze kan dromen beschouw ik iedere klant individueel en vlieg ik nooit op de ‘automatische piloot’. De aanpak betreft hier de fysieke omgang met de baby, informatieve en overtuigende communicatie met de ouders en uiteraard; het maken van uitstekende, indrukwekkende foto’s. Voor die laatste moet je dus de nodige ervaring, apparatuur (en dus investering) hebben.

 

newbornshoot met lieve ouders

 

Comfortabele & Unieke Omgeving

Wat die investering betreft: de hele studio, de locatie waar jullie baby wordt gefotografeerd, de attributen, de sceneries, de decors, etc. het is er allemaal en het is van topkwaliteit. Het betekent wel een investering.

 

1 of 5 foto’s? Het maakt niet eens zoveel uit!

 

Zoals je leest moet je tijd, energie en geld investeren in Newbornfotografie. Al is het maar 1 foto! M.a.w. één foto zal de prijs niet opeens minimaliseren. Wij hebben sowieso te maken met kosten. En het zou één hele dure foto zijn als je alle kosten erop doorrekent. M.a.w. één foto aanbieden heeft uit het kostenaspect geen zin. En het zou zeer teleurstellend voor je als klant zijn. Uit ervaring weet ik dat iedere klant heel veel foto’s mooi en indrukwekkend vindt. Je wilt dus zoveel mogelijk afnemen. Het minimaliseren hiervan is dus niet alleen uit het oogpunt van de kosten onwenselijk maar ook frustrerend voor je als ouder.