Goedkope Newbornshoot

 

Een mooie Newbornshoot goedkoop. Wie wil dat niet?

 

‘Ik wil een goedkope Newbornshoot’ – horen wij vaak aan de telefoon. En dat begrijpen wij helemaal. Daarom zijn onze prijzen, zeker gezien de kwaliteit en de aandacht die wij schenken, laag.

 

Vaak zeggen de ouders (of in ieder geval verwachten zij dat) dat de Newborn Shoot kwalitatief erg goed moet zijn: mooie decors, kleertjes, goede foto’s, perfecte bewerking, uitstekende begeleiding van de baby, mooie studio, etc. Dit begrijpen wij ook. En dit is ook onze werkwijze en instelling.

 

Voor de meeste klanten is onze offerte zeer aantrekkelijk. Het is niet voor niets dat wij elke dag Newborn Shoots doen en vaak maanden vooruit geboekt zijn (vaak hebben wij nog wel een aantal plaatsen beschikbaar op de korte termijn, neem hiervoor contact met ons op).  Dus; als wij (te) duur zouden zijn dan zouden wij niet zoveel opdrachten krijgen.

 

Heel af en toe worden wij benaderd door geïnteresseerden die onze prijzen wél te hoog vinden. In enkele gevallen krijgen wij dat zelfs als verwijt; Zoveel geld voor een paar foto’s? Hier leg ik kort uit dat deze perceptie totaal onjuist is.

 

Om te beginnen: de prijs die je ziet in onze Pakketten houdt niet alleen een aantal foto’s in. Het bevat een professionele, best complexe shoot van je baby. Daarnaast bevat ieder pakket een aantal uitstekend, gedetailleerd, mooi bewerkte foto’s in hoge resolutie.

 

Een Newbornshoot is zo’n beetje de meest complexe fotosessie van alle soorten shoots. Wil je een mooie Newborn Shoot maken die op een professionele, aangename manier verloopt die uiteindelijk betoverende foto’s oplevert dan moet je behoorlijk wat ondernemen.

 

Tijd, Effort en Aanpak

Een fotosessie met baby vraagt van ons behoorlijk wat tijd. Er is geen ‘shortcut’ hier. Als fotograaf moet je voldoende tijd inplannen in de voorbereiding van de studio/het decor. De fotograaf ontvangt het gezin met hun baby, er wordt alles uitgelegd. De baby moet rustig zijn of in slaap vallen. Soms wil het kindje eten of getroost worden. Soms is het aan het huilen. Dit betekent dat bij iedere fotosessie de baby zich comfortabel moet voelen. Bij voorkeur moet de baby gaan slapen.

 

De shoot zelf heeft ook tijd en energie nodig. De baby wordt vaak gefotografeerd, in verschillende poses, in verschillende houdingen, met diverse decors en attributen. Het is afhankelijk van het pakket. Soms, afhankelijk van het kindje, is het makkelijker om diverse houdingen, kleertjes toe te passen. Maar een Newborn Shoot is iets anders dan het maken van een portret van een volwassene.

 

Tijdens de shoot kan de baby wakker worden, gaan huilen. De baby wil gevoed, getroost worden. Zelfs wanneer jullie kindje slaapt en helemaal ‘meewerkt’ dan nog hebben wij tijd en goede aanpak nodig om de baby aan te kleden/in te wikkelen, subtiel te positioneren. Het is een proces. En dit proces laat je niet aan een willekeurig iemand over. Je laat het door een ervaren en gedreven fotografe doen.

 

Interpreteer het niet negatief. Het is geweldig om te doen. Jullie als ouders beleven iets moois in onze studio. De tijd vliegt. Maar wil je het goed doen dan moet je wel tijd, energie en effort in investeren. Je moet veel liefde, passie en geluld voor dit vak hebben. Anders wordt het niets.

 

Apparatuur

Zonder ‘state-of-the-art’ apparatuur bereik je niets. Zo heb ik flink geïnvesteerd in de fototoestellen, verlichting (softboxen, continue verlichting), geautomatiseerde achtergronden, etc. Ik kan zowel in de studio als op locatie, bv. bij je thuis, een mooie Newborn Shoot doen.

 

 

Decors, Ambiance, Kleertjes & Attributen

Om je Newborn Shoot origineel en uniek te maken hebben wij, behalve uitstekende fotografie, ook een mooie omgeving nodig. Deze bestaat uit diverse achtergronden, decors, meubeltjes, kleertjes, attributen, gadgets, meubeltjes en meubilair. Naast een gecreëerde omgeving/decor beschikt mijn studio over meerdere volledig ingerichte kamers en ruimtes zoals een baby-, woon- en sprookjeskamer. Onze badkamer met een antiek bad kunnen wij ook bij een Newbornshoot inzetten als je dat wenst.

 

 

Kennis & Ervaring

Een Newbornshoot kun je pas goed doen als je de benodigde kennis en ervaring hebt. Nog even over wat een goede Newborn Shoot inhoudt:

 

·       Mooie foto’s: betekent mooi gefotografeerde baby, het juiste kader, goede belichting/verlichting, baby vastgelegd op het juiste moment, uitstekende fotobewerking.

 

·       Begeleiding van de Newborn: hier dient de fotografe heel goed met de baby om te gaan door de baby op een professionele, aangename manier te positioneren, te benaderen.

 

Dus mooie foto’s en goede aanpak in de studio vragen om veel kennis, ervaring en de juiste karaktereigenschappen. Wat de twee eerste kenmerken betreft dan vragen zij jaren aan opgebouwde ervaring en vele dure fotografiecursussen.

 

Omgang en begeleiding

Een baby vasthouden, omkleden, positioneren, troosten, etc.: dat moet goed gebeuren door iemand die het aandurft en goed kan zodat de baby zich comfortabel, veilig voelt. De ouders vertrouwen hun baby helemaal aan mij toe. Dit betekent dat de fotograaf alle bezoekers van de studio, van heel jong tot oud, perfect moet kunnen begeleiden.

 

Ook de ouders en oudere kinderen kunnen rekenen op hele goede begeleiding tijdens de shoot.

 

Ik doe dit met heel veel plezier!

 

Studio & Inrichting

Mijn studio is compleet ingericht niet alleen met professionele apparatuur en decors. Mijn studio is ook ingericht als een knusse woning met alles wat erbij hoort: meubilair, commode om je baby te verschonen/om te kleden, een badkamer. Er is een keuken waar wij de voeding van je baby kunnen opwarmen, koffie kunnen zetten, etc.  

 

Investeringen

Om dit allemaal te bereiken moet je als fotograaf behoorlijke financiële investeringen treffen.

 

Conclusie

 

Een Newborn Shoot hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst onze offerte. Tegelijkertijd kan het ook niet goedkoop zijn. De kennis, ervaring, de effort en de investeringen zijn de basis om je te verrassen met een unieke fotosessie van je baby.

newborn slaapt in opstelling
broer en zus met newborn