Hoe worden mijn foto's bewerkt?

Wij maken en bewerken jouw foto's conform onze uitstekende kwaliteitsstandaarden en artistieke stijl. Als je bij ons boekt dan ga je hiermee akkoord. Indien je aanpassingen aan de foto’s wenst dan worden daarvoor kosten berekend. En de aanpassingen moeten grafisch/technisch mogelijk zijn. 

 

Soms krijgen wij wensen van klanten om grote grafische aanpassingen te doen met als doel om je 'beter' te laten uitzien. Het betreft bv. enorme aanpassingen aan de figuur of het gezicht. In een geval komt het erop neer dat een oudere, gepensioneerde klant van rond de 65 jaar 25 jaar wil lijken. 

 

Dergelijke aanpassingen kunnen wij niet doen om een groot aantal valide redenen. Ten eerste, dat is gewoon onwenselijk, onethisch. Het ziet er altijd gemanipuleerd uit, is kitscherig, ordinair. Hoe goed je enorme grafische aanpassingen aan het menselijk lichaam ook zijn; het oogt altijd onnatuurlijk. Zelfs met de nieuwste versie van Photoshop, Lightroom, andere uitstekende grafische programma's en de nieuwste fotoapparatuur kunnen wij niet toveren. En dat willen wij niet. Natuurlijk kunnen wij je mooi, innemend, authentiek op de foto maken. Maar dat doen wij op basis van hoe je in essentie bent. En daar is Photoshop voor.

 

En zelfs wanneer grote aanpassingen aan het menselijk lichaam mogelijk zouden zijn en er goed zouden uitzien, dannog staan wij voor een grote uitdaging. Het zou dan een enorm tijdrovende bezigheid zijn voor de fotograaf die van tevoren moeilijk in te schatten is in tijdsinzet; en dus kosten. Het zou op basis van nacalculatie zijn. Dus het zou de bewerking onnodig duur maken en wij weten van tevoren niet hoeveel het zou kosten.

 

In ons portfolio kun je onze stijl zien. Verder hebben wij de grafische bewerking hier uitgebreid toegelicht.