Tips en adviezen voor Fotografie Buiten, op Locatie en in de Natuur


Inmiddels heb ik honderden verschillende fotosessies buiten, in de natuur en op locatie kunnen doen. Op basis van deze ervaring wil ik je een aantal tips en adviezen geven.

 

Wat is het beste moment of wat is de beste gelegenheid om jouw shoot buiten of op locatie te doen?

Altijd, dus zomaar en bij iedere gelegenheid, jubileum, etc. En zeker bij mooi weer in de zomer, lente, herfst en óók zeker in de winter!

 

Natuurlijk ligt het voor de hand als het mooi, zonnig weer is. Maar zelfs met bewolkt weer, in de winter, kunnen wij je een prachtige fotoshoot buiten verzorgen. En maak je geen zorgen. Al is het (heel) slecht weer, dan nog kunnen wij je fotosessie kosteloos verschuiven naar een andere datum, in de studio of op locatie binnen doen.

   

Waar kun je jouw fotosessie buiten, op locatie of in de natuur doen?

Letterlijk overal. Wat dacht je van de Rotterdamse haven, in Katendrecht (met de skyline van Rotterdam), in een park, op de Euromast of in de Maastunnel, in de duinen van de Tweede Maasvlakte? Wij kunnen makkelijk nog honderd duizend plekken bedenken waar het kan. Onze fotograaf zal je graag allerlei ideeën voorleggen.

 

Op heel veel plekken. Wat dacht je van jullie familiereünie of picknick in het Zuiderpark of Kralingse Bos. Of een bruiloftshoot in het groen na jullie officiële ceremonie. Vrijgezellenfeest in Scheveningen. Of je portrtet op de trappen van het stadhuis van Rotterdam. 

  

Voor welke stijl? Voor welk 'thema' gaan wij kiezen?

Je ziet aan mijn portfolio dat ik thuis ben in veel verschillende stijlen; van kleurrijk en bling bling tot simpel, minimalistic. Iedere klant krijgt bij mij wat hij of zij zoekt. Jij bepaalt welke stijl je krijgt. Ik kan je daarbij uiteraard adviseren. Sterker nog. Ik heb zelf veel creatieve ideeën. Laat je door ons verrassen. Wij kunnen ook verschillende stijlen tijdens één fotoshoot combineren. Bekijk hier ons portfolio met verschillende stijlen.

 

 

Welke kleding en attributen horen bij Fotografie Buiten, op Locatie?

Fotoshoot Rotterdam heeft het breedste assortiment attributen, gadgets en kleding. Geen andere fotograaf in Rotterdam kan aan ons tippen. Wij hebben tientallen prachtige kostuums, kinderkleding, (gala)jurken, speelgoed, gewaden, achtergronden, etc. Verder hebben wij juwelen, parasols, authentiek meubilair, ballons, vazen, bloemen, etc. die jouw fotosessie bijzonder, origineel zullen maken. Bekijk hier onze vele voorbeelden.

 

Mag mijn partner, mijn gezin op de foto?

Zeker! Bekijk bij onze pakketten en prijzen welk pakket het mogelijk maakt om meerdere personen te laten fotograferen.

 

Hoe krijg ik mijn foto's geleverd?

Ik verstuur jouw foto's digitaal in hoge resolutie via WeTransfer. Je kunt ook foto's op USB-stick ontvangen tegen meerprijs.

 

Verder heb ik nog een aantal tips en adviezen:

  • Wees op het afgesproken tijdstip. Sterker nog, arriveer minimaal 15 minuten voor de fotoshoot. Wij kunnen dan op tijd starten . Iedere vertraging gaat van de beschikbare tijd voor jou. Dat is zonde.
  • Als wij jouw fotosessie bij jou thuis of op een andere locatie doen wees dan op tijd beschikbaar en wees telefonisch bereikbaar. Onze fotograaf arriveert zo'n 15 minuten (of zelfs eerder). Om geen vertraging op te lopen is het dan voor onze fotograaf handig als hij/zij zijn/haar apparatuur meteen kan installeren en de omgeving kan verkennen om jouw shoot perfect te maken.