Hygiënemaatregelen in onze studio bij Newborn Shoots

newborn slaapkamer

Bij alle soorten fotoshoots hanteren wij strenge hygiënemaatregelen. En het is bij fotosessies met newborns en baby's nóg belangrijker om hier scherp op toe te zien. Hieronder lichten wij toe wat wij doen. 

Onze studio

Onze studio wordt elke dag grondig schoongemaakt. Alle vloeroppervlakken worden stevig gestofzuigd en grondig afgenomen met natte, hygiënische wegwerpdoekjes. De studio wordt constant goed geventileerd voor frisse, gezonde lucht. 

Fotograaf

Mocht onze fotograaf verkouden zijn dan werkt hij/zij niet en meldt zich ziek. Dat is een heldere afspraak binnen onze organisatie. Op deze manier voorkomen wij het risico op besmetting. Je afspraak wordt dan verplaatst naar een andere, uiteraard gezonde, fotograaf. Of wij zoeken een nieuwe, passende datum voor jouw Newbornshoot.

Onze fotografen dragen een mondkapje in de studio als de klant dat wenst. Dit geldt voor alle soorten shoots, dus ook bij Newborn. Verder draagt onze fotograaf een mondkapje bij make-up en haarstyling.

Klanten

Van onze klanten verwachten wij dat zij contact met ons opnemen voor een nieuwe afspraak als zij ziek / verkouden zijn. Vooral bij griepachtige verschijnselen is dat cruciaal. Wanneer onze fotograaf verkoudheid/griepverschijnselen bij de klant vaststelt, kan hij/zij de klant de toegang tot onze studio ontzeggen. Verder zal de fotograaf meteen na binnenkomst de klant vragen zijn/haar handen te wassen.

Newborn/Baby

Ook baby's kunnen ziek zijn en verschijnselen van bv. verkoudheid vertonen. Ook kunnen baby's bv. uitslag e.d. hebben. In dit geval verzoeken wij onze klanten om altijd met ons te overleggen of het verantwoord is de newbornshoot te laten plaatsvinden. Verder is het zo dat een zieke baby sowieso niet lekker in zijn/haar vel zit en dat is zichtbaar op de foto. Daarom vragen wij altijd bij twijfel contact met ons op te nemen. Wij vinden altijd een goede oplossing.

Attributen, Decors, Kleertjes, Plateau's

Wij zijn extra streng als het gaat om de plekken waar de baby wordt gefotografeerd en waarmee de baby in aanraking komt. Al deze items en ruimtes worden na iedere baby grondig schoongemaakt. Alle attributen en kleertjes worden gewassen.

Wat verder van belang is

Onze studio is groot en wij kunnen 2-3 gezinnen tegelijk ontvangen. Maar om onze strenge hygiëne maatregelen in stand te kunnen houden hebben wij besloten om het aantal bezoekers tot een minimum te brengen. Dit betekent dat er maar één newbornshoot tegelijkertijd in de studio plaatsvindt. Wij houden ook langere pauzes tussen de verschillende fotosessies door zodat de studio beter gelucht kan worden.