Tips en adviezen voor Zwangerschapsfotografie

Na honderden zwangerschapsfotoshoots heb ik inmiddels veel ervaring. Daarom wil ik een aantal tips en adviezen met je delen voor een perfecte Zwangerschapsshoot.

 

 

Wat is het beste moment om jouw Zwangerschapsshoot te doen?

Dat is tussen de 32 en 36 weken. Mocht je zwanger zijn van een tweeling dan adviseer ik je om de fotoshoot tussen de 28-30 weken te doen. In deze periode is je buik goed zichtbaar maar staat niet op 'ontploffen'. Je hebt dan nog energie. En het is misschien cliché, maar de kans dat je vóór jouw fotosessie bevalt is stukken kleiner dan wanneer je je shoot enkele dagen voor de uitgerekende datum plant.

 

Waar kun je jouw zwangerschpsfotosessie doen?

Er zijn veel locaties die zich lenen voor een zwangerschapsshoot. Uiteraard is dat in eerste instantie mijn fotostudio. Ik heb zo'n beetje alle benodigdheden voor een perfecte zwangerschapsfotosessie. Zo is mijn belichting optimaal, heb ik diverse achtergronden en heb jij volledige keuze uit vele en diverse attributen zoals prachtige, originele zwangerschapsjurken. Maar wij kunnen net zo goed een prachtige fotoshoot bij jou thuis doen. Of in de natuur zoals op de Tweede Maasvlakte, strand/duinen, park, centrum van Rotterdam of in een kasteel. Wij hebben veel inspiratie. Laat ons jou verrassen. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van zwangerschapsshoots.

Voor welke stijl? Voor welk 'thema' gaan wij kiezen tijdens  je zwangerschapsshoot?

Iedereen heeft zijn stijl en daar houd ik rekening mee. Ik zorg ervoor dat de stijl, het thema, die je bij je zwangerschapsfotosessie kiest, perfect verbeeld wordt. Ik durf te stellen dat ik goed ben in alle stijlen; van minimalistic, simpel tot ' bling bling', kleurrijk. En dus kun je bij mij terecht voor letterlijk alle soorten stijlen en thema's in zwangerschapsshoots. Voor jouw fotoshoot bepalen wij alle details. Uiteraard kunnen wij tijdens één fotoshoot meerdere stijlen combineren . In ons portfolio zwangerschapsfotografie kun je vele stijlen, themas en soorten bekijken.

 

Welke kleding en attributen horen bij een zwangerschapsfotosessie?

Fotoshoot Rotterdam heeft het breedste assortiment attributen, gadgets en kleding voor zwangerschapsshoots. Geen andere fotograaf in Rotterdam kan aan ons tippen. Wij hebben tientallen prachtige, originele zwangerschapsjurken. Verder hebben wij juwelen, babykleding, parasols, gewaden, authentiek meubilair, achtergronden, ballons, vazen, bloemen, etc. die jouw zwangerschapsshoot bijzonder en origineel zullen maken. Bekijk hier onze vele voorbeelden.

 

Mag mijn partner, mijn gezin op de foto?

Zeker! Bekijk bij onze pakketten en prijzen welk pakket je de mogelijkheid biedt om meerdere personen te fotograferen.

 

Hoe krijg ik mijn foto's geleverd?

Ik verstuur jouw foto's digitaal in hoge resolutie via WeTransfer. Je kunt ook foto's op USB-stick ontvangen tegen meerprijs.

 

Verder heb ik nog een aantal tips en adviezen:

  • Wees op het afgesproken tijdstip. Sterker nog, arriveer minimaal 15 minuten voor de fotoshoot. Wij kunnen dan op tijd starten met jouw zwangerschapsshoot. Iedere vertraging gaat af van de beschikbare tijd voor jou. Dat is zonde.
  • Als wij jouw zwangerschapsshoot bij jou thuis of op een andere locatie doen wees dan op tijd en wees telefonisch bereikbaar. Onze fotograaf arriveert zo'n 15 minuten (of zelfs eerder) voordat de fotoshoot begint. Om geen vertraging op te lopen is het dan voor onze fotograaf handig als hij/zij zijn/haar apparatuur meteen kan installeren en de omgeving kan verkennen om jouw fotoshoot perfect te maken.