Tips en adviezen voor Newbornfotografie

Inmiddels heb ik honderden verschillende newbornshoots kunnen doen. Daarom wil ik je een aantal tips en adviezen geven om jouw fotosessie perfect te laten verlopen.

 

 

Wat is het beste moment om jouw newborn te doen?

Deze kan het beste plaatsvinden in de eerste drie weken na de geboorte. Dit omdat de baby dan veel slaapt en een prachtige, natuurlijke houding aanneemt. Dus wacht niet te lang met het boeken van een newborn fotosessie bij ons. 

 

Ideale omstandigheden

Onze fotostudio is perfect geschikt voor een newborn fotosessie. De temperatuur is bij ons optimaal; zo'n 22 graden. Hierdoor heeft jouw baby het niet koud (of te warm) tijdens de shoot. 

 

Hoe lang duurt een newbornshoot?

Deze duurt iets langer dan andere fotosessies. Dit omdat wij alle tijd nemen om een uitgebreide, afwisselende fotoshoot te maken met verschillende achtergronden, attributen, verschillende setjes babykleding, etc.  Wij laten je baby op een zo natuurlijk mogelijke manier poseren en van pose veranderen. Jij hebt tijd om je baby op de fotoshoot voor te bereiden, te verschonen en te voeden. Er is geen haast bij.

 

Waar kun je jouw newborn fotoshoot doen?

Er zijn veel locaties die zich hiervoor perfect lenen. Uiteraard is dit in eerste instantie mijn studio. Wat zijn de voordelen van een fotoshoot in de studio? Ik heb zo'n beetje alle benodigdheden. Zo is mijn belichting optimaal, heb ik diverse achtergronden, heel veel attributen zoals babykleding bedjes, speelgoed, etc. Maar wij kunnen net zo goed een prachtige fotoshoot bij jou thuis doen. Ik kan veel attributen, goede belichting en andere benodigde zaken gewoon naar jou toe meenemen. Wij hebben veel inspiratie. Laat ons jou verrassen. Bekijk hieronder enkele voorbeelden.

Voor welke stijl? Voor welk 'thema' gaan wij kiezen voor jouw newbornshoot?

Je ziet aan mijn portfolio dat ik thuis ben in veel verschillende stijlen; van kleurrijk en bling bling tot simpel, minimalistic. Iedere klant krijgt bij mij wat hij of zij zoekt. Jij bepaalt welke stijl je wilt. Ik kan je daarbij adviseren. Sterker nog. Ik heb zelf veel creatieve ideeën. Laat je verrassen. Wij kunnen ook verschillende stijlen tijdens één fotoshoot combineren.

  

Welke kleding en attributen horen bij een newbornshoot?

Wij hebben het breedste assortiment attributen, gadgets en kleding voor fotosessie van je newborn. Geen andere fotograaf in Rotterdam kan aan ons tippen. Wij hebben tientallen prachtige, originele babykleding, speelgoed, kostuums, parasols, gewaden, authentiek meubilair, achtergronden, ballons, vazen, bloemen, etc. die jouw newborn fotoshoot bijzonder origineel zullen maken. Bekijk hier onze vele voorbeelden.

 

Mag mijn partner, mijn gezin op de foto?

Zeker! Bekijk bij onze pakketten en prijzen welk pakket de mogelijkheid biedt om meerdere personen te fotograferen.

 

Hoe krijg ik mijn foto's geleverd?

Ik verstuur jouw foto's digitaal in hoge resolutie via WeTransfer. Je kunt ook foto's op USB-stick ontvangen tegen meerprijs.

 

Verder heb ik nog een aantal tips en adviezen:

  • Wees op het afgesproken tijdstip. Sterker nog, arriveer minimaal 15 minuten voor de fotoshoot. Wij kunnen dan op tijd starten met jouw fotosessie. Iedere vertraging gaat van de beschikbare tijd voor jou. Dat is zonde.
  • Als wij jouw newbornshoot bij jou thuis of op een andere locatie doen wees dan op tijd en wees telefonisch bereikbaar. Onze fotograaf arriveert zo'n 15 minuten (of zelfs eerder) voor het afgesproken tijdstip. Om geen vertraging op te lopen is het dan voor onze fotograaf handig als hij/zij zijn/haar apparatuur meteen kan installeren en de omgeving kan verkennen om het één en ander perfect te laten verlopen.