Wat doen onze fotografen om jouw shoot perfect te maken?

Voordat wij aan jouw shoot beginnen, moet er veel gebeuren. Fotografie is geen makkelijk vak en vraagt veel geduld, tijd, talent, energie en een flinke investering. Wij willen wij met deze blog duidelijk maken wat er allemaal moet gebeuren om jouw mooie fotosessie mogelijk te maken. Lees hieronder meer.


gezin met kinderen
zoenende koppel
baby slaapt


Investering

Voordat een fotograaf bij ons aan de slag kan moet er flink geïnvesteerd worden in de studio, de inrichting, de apparatuur en de attributen. Je moet hier denken aan tientallen duizenden euro's en maanden werk. Er moeten goede medewerkers worden aangetrokken. Zij moeten worden opgeleid.

 

Allereerst moesten wij een flinke investering plegen in de verbouwing van het pand tot een functionele, representatieve, veilige studio voor ons en onze klanten.

 

Inrichting van onze studio

 

De oude inrichting (van de vorige eigenaar) is helemaal gesloopt en de ruimte is helemaal opnieuw ingericht. Wij hebben steeds advies ingewonnen bij ervaren fotografen om een goed idee te hebben hoe wij de nieuwe studio gaan ontwerpen. 

 

Wij hebben wij vele, diverse ruimtes/kamers/opstellingen/decors gecreëerd omdat wij een zeer breed portfolio hebben.  De meeste ruimtes zijn dus van elkaar gescheiden. Op dit moment hebben wij 6 aparte opstellingen. Tijdens de shoots kunnen wij op deze manier makkelijk tussen de kamers switchen. Zo kunnen wij tijdens één bezoek van klanten meerdere soorten fotosessies maken, zonder alles opnieuw te moeten opbouwen. De decors zijn alvast aangelegd of zijn makkelijk op te bouwen. Hierdoor hoeven onze fotografen niet steeds alles opnieuw op te bouwen. 

 

Uiteraard is jouw persoonlijke shoot individueel en uniek en besteden wij aandacht aan jou. Geen enkele fotosessie is hetzelfde.

 

Nu even terugkomen op de inrichting van de studio. Naast een flinke verbouwing en herinrichting hebben wij veel tijd, energie en geld besteed aan praktische zaken om alle soorten shoots zoals newborn, zwangerschap en boudoir te kunnen maken. 

 

Er is ook veel daglicht bij ons. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant van onze studio hebben wij grote ramen. Hiermee krijgen wij mooi, natuurlijk licht.

 

Welke ruimtes hebben wij in onze studio gecreëerd? Nou, zo'n beetje alle mogelijke om alle soorten fotografie te kunnen maken. Wij hebben meerdere huiskamers, een open haard, een slaapkamer met een bed in de Victoriaans-koloniale stijl, vele, diverse meubels zoals meerdere banken, een kubus, een badkamer met een antiek bad en veel meer. Vrijwel dagelijks breiden wij onze faciliteiten uit. Uiteraard hebben wij verder 'standaard' decors/opstellingen van een professionele studio met lampen, achtergronden, etc. Jij en je familieleden kunnen zich rustig omkleden in één van de kleedkamers. Wij hebben ervoor gezorgd dat ook moeders en baby's over alle faciliteiten bij ons kunnen beschikken. Denk hier aan zaken zoals baby verschonen en voeden.

 

Naast de 'casco' van onze studio hebben wij flinke, moderne foto-technische inrichting en deze bestaat uit:

 

- mobiele/elektrisch beweegbare, diverse achtergronden;

- professionele belichting om voldoende licht tijdens jouw shoot te genereren, de lampen zijn van Godox;

- meerdere professionele toestellen van topkwaliteit, het zijn spiegelreflex camera's van Nikon;

- continue verlichting, vooral handig bij newborn en babyfotografie;

- computers t.b.v. grafische bewerking;

- fotoprinters;

- etc.

 

Onze studio is verder uitstekend beveiligd tegen inbraak. Wij hebben een alarmsysteem en een surveillancedienst die, als het nodig is, op de oproep afkomt.


Vooropleiding

Natuurlijk is het niet zo dat je met een dure spiegel reflex camera meteen goede foto's kunt maken. Hier is meer voor nodig. Onze fotografen hebben jarenlange ervaring opgedaan. Zij hebben diverse cursussen gevolgd in de fotografie, grafische bewerking etc. Ook worden ze constant bijgeschoold in bv. communicatie en klantencontact. 


Omgang met klanten

Een prachtige studio, apparatuur van topkwaliteit, computers e.d. zijn nog onvoldoende voor tevreden klanten. Onze fotografen hebben bewezen zeer goed en professioneel met onze klanten om te gaan, zij moeten uitstekend kunnen communiceren. Zo worden onze klanten voor en tijdens de shoot uitstekend begeleid. Zij krijgen suggesties, adviezen, klanten worden op hun gemak gesteld.