Deze mooie zwangerschapsshoot hebben wij enkele dagen geleden gemaakt. Je ziet hier maar enkele foto’s uit de hele sessie. Onderaan de pagina vermelden wij wat tips en adviezen. 


Lees onze tips en adviezen t.b.v. zwangerschapsfotografie

Inmiddels hebben onze fotografen behoorlijke ervaring met het maken van fotosessies van de zwangerschappen (en uiteraard andere vormen fotografie).

vrouw in verwachting met vriend
vrouw in verwachting
zwangere vrouw met partner


Het beste moment voor je zwangerschapsshoot?

Deze vraag krijgen wij regelmatig. Gebaseerd op onze jarenlange ervaring adviseren wij om dit tussen de 32ste en 36ste week van je zwangerschap te doen. Dit heeft te maken met het feit dat je dan nog energie hebt, de buik is niet al te groot en ja, misschien cliché, maar de kans dat je vóór de shoot betaalt is dan veel kleiner. Dus je bent gewoon op tijd!.

zwangere vrouw knielt
zwangere dame met vriend
zwangere vrouw zit


Waar kun je je zwangerschapsshoot het beste doen?

Er zijn enkele mogelijkheden m.b.t. de locatie. Zij hebben allemaal veel voordelen en een enkel nadeel. Dit is ons advies:

 

In de studio

In zo’n 80% van de fotosessies kiezen onze klanten voor een zwangerschapsshoot in de studio. Dit heeft een aantal grote voordelen. Zo hebben wij heel veel attributen, zwangerschapsjurken, decors in de studio voor je. Je kunt rustig uit ons brede assortiment kiezen en jouw ‘package’ samenstellen. Een shoot op locatie kan maar dan kan de fotograaf nooit al deze mooie dingen meenemen. Verder hebben wij een aantal decors/podia/kamers al gereed en mooi ingericht voor je zwangerschapsfotografie. Deze samenstellingen van achtergronden, attributen, meubilair kunnen wij op een locatie niet realiseren. En dan nog ‘last but not least’: de camera, de belichting, etc. zijn alvast perfect afgestemd op jouw fotosessie. 

 

Buiten/op locatie

Vooral in de zomermaanden kiest een aantal klanten voor een zwangerschapsshoot op locatie. Het zijn zeer diverse plekken. Maar om een aantal te noemen: op het strand/in de duinen, in een park, in en rondom historische gebouwen of met de skyline van een stad. Het grote voordeel van zwangerschapsfotografie op locatie is dat je een zeer originele shoot qua omgeving/decor krijgt. Dag-/ zonlicht, zeker in bepaalde gevallen zoals de zonsondergang, geven een bijzonder karakter aan jouw fotosessie. Er is ook een klein aantal nadelen aan een zwangerschapsshoot op locatie. Zo zijn wij afhankelijk van het weer. Hier biedt onze fotograaf een goede oplossing voor. Als het slecht weer is dan kan jouw fotosessie op een ander moment plaatsvinden. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Of wij doen de shoot in de studio als jij de datum niet wil verzetten. Maar over het algemeen is het zo dat wij in absoluut de meeste gevallen de shoot, als het gaat om het weer, buiten kunnen doen. 

 

Thuis

Zwangerschapsfotografie thuis heeft ook een aantal voordelen boven andere plekken. Wil je een ‘life style’ fotosessie, waarbij jij (en je partner/gezin) op een ongedwongen, alledaagse, natuurlijke manier worden vastgelegd dan is je huis bij uitstek geschikt voor een zwangerschapsshoot. En heb je je huis net opgeleverd gekregen dan biedt dat ook een mooie gelegenheid om je woning als ‘decor’ van een fotosessie te gebruiken.