Hoe ga ik te werk bij zwangerschapsfotografie

Natuurlijk ga ik voor een perfect resultaat: dus een geweldige shoot van jou, van jouw zwangere buik en van  jouw partner en kinderen (aantal personen in de fotosessie afhankelijk van het pakket). Maar laten wij bij het begin beginnen.

 

Afspraak en voorbespreking van jouw fotosessie

Onderaan deze pagina vind je alle contactgegevens. Je kunt ook ons contactformulier gebruiken. Ik vind het relevant om bij het maken van de afspraak voor jouw shoot van jou te horen wat je smaak is, wat je verwacht. Wordt het een meisje of een jongen? Of wordt het een tweeling? Uiteraard heb ik zelf veel mooie, interessante ideeën en suggesties. Samen zullen wij ongetwijfeld een goed idee vormen van jouw zwangerschapsshoot.  

 

De dag van jouw fotosessie is aangebroken. Wij zullen dan op tijd moeten beginnen. Dus kom op tijd. Iedere minuut die wij verliezen kunnen wij niet meer inlopen omdat ik dan (meestal) een andere shoot heb. 

 

De shoot gaat eindelijk beginnen

Wij beginnen met professionele visagie en/of haarstyling. Beide zijn natuurlijk optioneel. Als je hiervoor gekozen hebt dan besteden wij hier zo'n uur aan. Maar dan heb je een geweldig resultaat; make-up die jou 100% op de shoot voorbereidt. Daarna gaan wij naar mijn 'magische' kast met zwangerschapsjurken lopen. Daar hangen tientallen unieke, mooie jurken. Er zijn vele stijlen, kleuren en maten. Je zult ongetwijfeld een paar kunnen uitzoeken. Ik help je bij het passen. Ik heb een kleedhok in mijn studio dus je kunt je gemakkelijk omkleden en de gekozen jurken passen. 

 

Verloop fotoshoot

In tegenstelling tot veel andere fotografen in Nederland neem ik voldoende tijd voor je. Ons kleinste pakket duurt een uur. Grotere pakketten duren langer. Je krijgt bij mij ook meer en mooiere decors en achtergronden. Zo is jouw fotosessie uniek. Bekijk al onze pakketten bij zwangerschapsfotografie hier. 

 

Je kunt je kleding meerdere keren wisselen. Wij gebruiken verschillende decors. Dit betekent dat wij met diverse stijlen kunnen 'spelen' zoals feestelijk, met wat meer kleuren. En wij kunnen het tegenovergestelde doen tijdens jouw zwangerschapsshoot, dus met minder kleur, 'minimalistisch', etc. Ook kunnen wij zwart-wit foto's maken. Jij bepaalt welke stijlen. Het mooiste is dat jij een mooie pool zwangerschapsfoto's hebt waaruit je kunt kiezen als wij meerdere stijlen toepassen.  

 

Locatie van jouw fotosessie

Meestal vinden deze plaats in mijn mooie studio in Rotterdam. Daar hebben wij de beste omstandigheden om je shoot te doen. Denk aan mijn brede assortiment attributen, w.o. zwangerschpasjurken. Er zijn achtergronden en decors. De verlichting is ideaal.  En wij zijn niet afhankelijk van het weer. Dus allerlei goede argumenten om het hier te doen. 

 

Uiteraard kan ik jouw zwangerschapsshoot buiten, op locatie, in de natuur doen. En dit doe ik graag. Dit geeft natuurlijk een uniek karakter aan jouw fotoreportage. Wat dacht je van het Zuiderpark? Of de Tweede Maasvlakte? Of de Erasmusbrug of de Euromast? 

 

Bewerking foto's

Ik bewerk jouw foto's grafisch zeer zorgvuldig. Ze zijn van zeer hoge kwaliteit en in hoge resolutie. 

 

Verzending/ontvangst foto's

Je ontvangt jouw foto's digitaal via WeTransfer. Tegen meerbetaling kan ik de foto's ook op een USB-stick naar je sturen.