Voor newborn fotografie heb je geduld en talent nodig


Je moet vooral geduldig zijn. Een newbornshoot neemt wat voorbereiding en tijd in beslag. Een baby werkt niet altijd mee. Verder is het een kwestie van de baby en de ouders in de gewenste pose te krijgen. Je baby kan huilen, hongerig zijn. Dit betekent dat wij de fotosessie voor even moeten onderbreken. 

 

Als fotograaf moet je uitstekend in staat zijn om met baby’s en kinderen om te gaan. Je moet ze in de gewenste poses en houdingen kunnen leggen. Je moet diverse kledingstukken, kostuums, gewaden om de baby kunnen wikkelen. Het moet er perfect, verrassend, professioneel, esthetisch uitzien. Qua omgang met een newborn moeten de ouders,  die van de zijlijn toekijken, een goed, vertrouwd gevoel krijgen. Wat dit betreft dan zijn wij helemaal transparant. 

 

Een fotograaf die deze uitdaging op zich neemt moet ook gewenste decors kunnen opbouwen. Wij bedoelen hier dat de samenstelling van de attributen naar tevredenheid en verwachting van de ouders moet zijn. De fotograaf moet ouders ook kunnen instrueren hoe zij zich moeten opstellen en welke poses ze moeten aannemen.