Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Vergeet je smartfone. Zelfs die van de nieuwste generatie komt qua kwaliteit niet eens in de buurt van datgene wat wij, als professionele fotograaf, kunnen. Wij gebruiken 'full frame' fototoestellen van Nikon. Het zijn topkwaliteit toestellen van vele duizenden euro's. Daar komt nog bij dat wij in onze studio professionele verlichting/belichting hebben die ideaal is afgesteld voor een shoot van absolute topkwalieit. Wij kunnen 'on the scene' de belichting aanpassen voor bepaalde, expres bedoelde effecten (bv. meer drama, schaduw, elegant effect, etc.). Maar dat is nog niet alles. Na jouw fotosessie worden de foto's stevig bewerkt in diverse programma's zoals Photoshop en Lightroom (allebei extended version). Hieronder zie je de verschillen tussen de foto's gemaakt met een smartfone en een professionele full frame camera (incl. retouchering).

zwangere vrouw in traditionele kleding
Foto gemaakt met smartfone, zonder bewerking/retouchering.
Zwangere vrouw heeft gewaad aan
Foto gemaakt met professionele camera (full frame), excellente belichting en uitstekende bewerking/retouchering.

Beïnvloeding

Maar wat is ons doel precies met professionele fotografie? Wat heb je als klant daaraan? Dat is beïnvloeding van de ontvangers. Of het een recruiter is bij een bedrijf waar je wilt werken of een potentiële klant. In beide gevallen krijg jij of je product enkele seconden om indruk te maken. Men kijkt op je website en blijft daar 5 tot 15 seconden. Als jouw website (incl. foto's) niet de nodige aandacht trekken gaat die klant (vaak voor altijd) weg. Hetzelfde geldt voor je sollicitatie. Een goede foto op jouw CV kan net het verschil maken. Zeker als het positiviteit, motivatie e.d. uitstraalt. En dat bereik je door jouw natuurlijke glimlach mooi vast te leggen. 

Ervaringsdeskundige

Inmiddels zijn wij niet alleen ervaren in de professionele fotografie maar ook in 'het verhaal daarachter'. Wij hebben veel verschillende klanten gehad die hebben aangetoond met uitstekende foto's hun omzetten te kunnen vergroten. Of zij waren succesvoller met hun sollicitatie.